Dükkan Senin hizmete açılıyor. 13 Mart 2018 Salı

Fethiye Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında, tekstil malzemelerinin kullanılabilir olanlarının ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırabileceği bir merkez kurdu. Dükkan Senin projesi kapsamında hem tekstil atıklarından hem de vatandaşlardan gelen kullanılabilir malzemeler taleplere göre vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.  Mağazanın açılışı, 15 Mart Perşembe günü, saat: 15.00 de gerçekleşecek.

Günlükbaşı’nda, Silkar İlköğretim Okulu’nun hemen yan kısmında bulunan Dükkan Senin mağazası, açılışı yapılmadan vatandaşların uğrak adresi oldu. Fethiye Belediyesi cadde ve sokaklarına yerleştirilen 142 adet mor renkli tekstil kumbarası sayesinde yaklaşık 58 ton giyecek toplandı. Oluşturulan toplama sistemi ile ihtiyaç sahiplerinin kışlık mont, pantolon, ayakkabı gibi kıyafetleri karşılandı. Fethiye halkının konuya olan duyarlılığının oldukça fazla olması dolayısıyla Çevre Müdürlüğü ekipleri mağaza projesini de hayata geçirdi.

“Dolapta bekletmeyin, bize verin”

Açılışa herkesi davet eden Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “Bu projemizle yardıma muhtaç vatandaşlarımız için bir mağaza kurarak, yeni bir sistemle giyim ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Mağazamızı ama vatandaşlarımızdan aldığımız ama belediyemizin anlaştığı şirketin getireceği kıyafetlerle doldurduk. Yardımsever vatandaşlarımız ihtiyaç fazlası kıyafetlerini bu noktaya verecekler. Buradan da vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza böyle bir olanak sağlamaktan ve böyle bir projeye Fethiye'de yaşayan vatandaşlarımızın desteği ile girecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Burada yardımsever Fethiyelere de çok büyük iş düşüyor, dolapta giyilmeyen kıyafetlerin bize ulaştırılmasını önemle rica ediyoruz. Dolapta bekletmeyin, bize verin” ifadelerini kullandı.

17.07.2018