e
Bisiklet yolu çalışmaları başladı. 08 Şubat 2018 Perşembe

Fethiye Belediyesi vatandaşları sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak amacıyla yaptığı bisiklet yollarına yenilerini ekliyor. Şehir merkezinde bisiklet kullanıcıların rahat ve güvenli bir ulaşıma kavuşması amaçlanan proje kapsamında 24 km bisiklet yolu hedefleniyor.

Avrupa standartlarına uygun tasarlanan bisiklet yolları yaz sezonu öncesinde hizmete girecek. Proje çalışmaları kapsamında Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce alt yapı işlemleri başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri daha önce yapılan bisiklet yollarında da düzenlemeye gitti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran, “Mevcut bisiklet yollarındaki düzenlenmenin amacı bisiklet kullanıcılarının araç yoluyla arasına yeşil bant koyarak daha güvenli ve huzurlu bir ulaşım sağlamaktır. Çalışmalarımız kapsamında Fethiye İskelesi ile Çalış Köprüsü arasında kalan tüm alanın Avrupa standartlarına uygun ilave ve yenileme çalışmaları yapılmaktadır. Bu süreçte vatandaşlarımızın yapılan çalışmaların hoşgörüyle karşılamasını istiyoruz. Çünkü yaptığımız her şey Fethiye’miz için gerçekleştiriyor. İnşallah yaz sezonu öncesinde çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

25.04.2018