Kariyer Günlerinin Konuğu: Fatin Ergen 19 Aralık 2017 Salı

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri” devam ediyor. Etkinliğin bu ay ki konuğu Turizmci İş Adamı Fatin Ergen oldu. Ergen, Fethiyeli gençlere bir araya gelerek, iş ve sosyal hayattaki tecrübelerini paylaştı.

Fethiye’nin Ovacık mahallesinde doğan ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından ticari hayata erken giriş yapan Ergen, Fethiye’nin ilk turizm acente sahibi olarak da biliniyor. Eski Likya Otel’inin sahibi Fatin Ergen, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde öğrenci ve katılımcılara bilgilerini aktardı. Ergen özellikle turizm Fethiye’de yokken turizm işine girmiş olmasının kendisine büyük artı sağladığını belirterek, “Bir Osmanlı ailesinin arazilerini araştırmış, o dönemde Rodos’a sürekli gitmiştim. O arazilerden dolayı bana 50 bin sterlin vermişlerdi. Bu rakam benim sermayem oldu. 1970 yılında Fethiye Belediyesi’ne ait şuan Ecesaray olarak bilinen otel yapılıp ihaleye çıkmıştı. 24 yaşında bu otelin ihalesine girerek aldım. 1982 yılında turizm acentesi açtım. İngiliz bir acenteyle anlaşma yaptıktan sonra çok paralar kazandım. Hatta Fethiye’de sonradan açılan pansiyon ve otellere acentem vasıtasıyla müşteri gönderiyordum. O dönemde 125 çalışanım vardı. Ve onlar genellikle üniversite mezunuydu. Bir kısmı şuan da Fethiye’de patrondur. Turizm acente işinden sonra araba kiralama işine girdim. Rahmi Koç çok iyi dostumdu. O dönem Tofaş’tan 40 araba aldım. Ve bir yılda 30 arabanın parasını çıkardım. 1998  yılında 3,5 milyon dolar param vardı. Ancak Rusya kriziyle borsadaki param da eridi. O dönem borçlarımı ödemek, personelimin maaşını ödemek için sürekli arsa sattım. Sevgili gençler, ticaret yapan insan da mangal gibi yürek olması gerekiyor. Cesaretli ve şanslı olacak ki, işleri olsun” dedi. Ergen, kariyer günlerini yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’ya teşekkür etti.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven tarafından Fatin Ergen’e plaket takdim edildi.

Fatin Ergen kimdir?
29 Ekim 1936 doğumlu Fatin ERGEN’in babası Rıza Ergen Rodoslu, annesi Keziban Tahancı Ovacıklıdır. Fatin Ergen 3 kardeşin en küçüğüdür. Büyük abisi, Metin Namık Ergen, ikinci abisi Çetin Şerif Ergen’dir. İlkokul ve ortaokuldan sonra eğitim hayatına devam etmeyen Fatin Ergen, erken yaşta ticaret hayatına atılmıştır. Fethiye’deki ilk turizm acentesi sahibi olan Ergen, Telmessos Turizm Seyahat’i kurmuştur. Eski Likya Otel’in sahibidir. Doğuştan kalçasında bulunan rahatsızlığından dolayı askerlikten muaf olan Fatin Ergen 4 evlilik yapmıştır. Bu evliliklerden 2 oğlu, 2 de torunu vardır.

21.09.2018