e
Rekreasyon alanı çalışmaları devam ediyor. 14 Eylül 2017 Perşembe

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan bölgenin en büyük parkı olacak rekreasyon alanı çalışmaları devam ediyor. Alanda yer alan ağaçlar proje kapsamında korunmaya alınırken, alanda çalışmalar hızla sürüyor. Bunun yanı sıra 3. Etap Sahil Bandı’na 36 adet palmiye ağacı dikimi de yapılıyor.

68 bin m² alanda yapılacak olan rekreasyon alanında başlayan çalışmalar devam ediyor. Ekipler kıyı kesimde tasfiye yaparken, doğal göletler de ise taş döşeme çalışması gerçekleştiriyorlar. Fethiyelilerin yeni nefes alma mekânı rekreasyon alanında birden fazla sosyal alanlarıyla bölgenin en büyük açık hava parkı ünvanını da almış olacak.

Rekreasyon alanında neler var?

İçerisinde 800 metre koşu bandı, 650 sahil yolu, 800 metre bisiklet yolu, 5 bin m² çocuk oyun alanı, 40 metre çaplı ve 4 metre yüksekliğinde seyir terasları, yel ve su değirmenleri, çeşitli aktivitelerin yapılacağı 3 bin m² m meydan, 35 bin m² yeşil alan, bölgede ilk defa kullanılacak bitkiler, bitki gösteri alanları, biyolojik doğal göletler ve açık hava kütüphaneleri yer alacak.

2018 yılı sonunda bitmesi beklenen dev proje yaklaşık 18 milyon TL’ye mal olacak.

3. Etap’a palmiye ağaçları dikiliyor.
Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü aynı zamanda özellikle Fethiyelilerin yaz akşamlarında ailecek vakit geçirdiği ve binlerce kişinin akın ettiği 3. Etap Sahil Bandı’nda da ağaçlandırma çalışması yapıyor. Bu kapsamda sahil bandında süren çalışmaların sonunda 36 palmiye ağacı bölgeye kazandırılacak.

23.11.2017