Zafer ayı böyle kutlanır! 31 Ağustos 2017 Perşembe

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Zafer Ayı kutlamaları 5 gün sürdü. Ay boyunca belediye mehteran takımı Fethiye’nin çeşitli mahallelerinde konserler verdi. 30 Ağustos akşamı ise Beşkaza Meydanı’nda belediye sanatçıları kahramanlık türküleri okudu. Geceye katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı net konuştu; “Bu ülkenin kurucusu, hocası, başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür!”

Mehteran konserlerine yoğun katılım

Fethiye Belediyesi Mehteran Takımı, Hisarönü, Ölüdeniz, Göcek ve Fethiye’de sahil bantlarında mehter yürüyüşü gerçekleştirdiler. Yürüyüşler Fethiyeliler ve Fethiye’ye gelen turistlerle yoğun katılım ile gerçekleşti. Mehter Takımı konserlerini özellikle Hisarönü ve Ölüdeniz’deki turistler ilgiyle izledi. Hisarönü’nde barlar sokağı olarak bilinen sokakta Mehter Takımı yürürken, bölgedeki işletmeler müziklerini kapatarak mehter takımına eşlik etti.

Fethiyeliler İzmir Marşı’yla uyandılar.

Fethiye Belediyesi’nin organizasyonları mehteran konserleri yanı sıra belediye hoparlöründen verilen şarkılarla devam etti. 30 Ağustos günü sabah saatlerinde Belediye hoparlöründen tüm Fethiye’ye Zafer Marşı, Harbiye Marşı, Ayten Alpman’dan bir başkadır benim memleketim ve İzmir Marşı çalındı. Fethiyeliler sosyal medya hesaplarından, Fethiye Belediyesi’ne teşekkür mesajları yazdı.

Beşkaza Meydanı’nda büyük coşku

Programlar bununla sınırlı kalmadı. Fethiye Belediyesi 30 Ağustos gecesi Beşkaza Meydanı’nda kahramanlık türkülerinin yer aldığı konser düzenledi. Konser Belediye Mehter Takımı’nın marşlarıyla başladı. Mehter Takımı’nın konseri sonrası sahneye sırasıyla Ali Tunç, Adem Kazan ve Mustafa Selçukoğlu çıktı. Birbirinden güzel türküler okuyan sanatçılar, Fethiyeliler tarafından sıkça alkışlandı. Büyük beğeni toplayan Zafer kutlaması programına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı, Başkan Saatcı’nın kardeşi akademisyen Mustafa Saatcı da katıldı. Başkan Saatcı, sanatçılar Adem Kazan, Ali Tunç ve Mustafa Selçukoğlu ile birlikte 10. Yıl marşını söyledi.

Başkan Saatcı, “Ülkemizin başkomutanı Atatürk’tür”

30 Ağustos programına katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bu ülkenin kurucusu, hocası, başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür! Bu ülkenin yol haritası 1923’de çizilmiştir. Bu ülkenin gideceği yer, muasır medeniyetler seviyesidir. Bilimdir, ilimdir!

Bugün Fethiye’nin bir kere daha her anlamda birbirine yeten bir şehir olduğunun ispatını yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz Beşkazalılar ekonomik, kültürel, sosyal her alanda hiç kimseye ne eyvallahımız var! Ne de ihtiyacımız var! Biz bize yeteriz. Biz bu topraklara 1071’de gelmişiz. 30 Ağustos 1922’de de mührümüzü vurmuşuz. Kimse merak etmesin. Bin yıl daha buradayız. Hevesi olanların hevesi kursağında kalır. Bu böyle biline! Zafer Ayımız kutlu, Kurban Bayramımız mübarek olsun!” dedi.

20.09.2017