BEŞKAZALILIK RUHU YAŞATILIYOR. 18 Mayıs 2017 Perşembe

Eski Fethiyeliler yemekte buluştu. 1920’li yıllardan bu yana Fethiye’nin gerçek yerli yaşayanları bir bir ebediyete göçerken, günümüzde halen yaşayan simalar eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yıllardır görüşmeyen can dostlar yemekte buluşunca yılların hasretini giderip, nostalji yaşadılar.

Fethiye’nin iş,sanat, turizm ve spor dünyasının en eskileri, Çalış Plajı’ndaki Abidin Ay’a ait Bambu Restaurant’ta bir araya geldiler. Eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemeğe 60 ile 95 yaş arasındaki eski Fethiyeliler katıldı. Uzun yıllar Fethiye’de yaşayan, daha sonra işleri nedeniyle büyükşehirlerde çalışmaya giden Prof. Dr. Yener Karadeniz, Profesör Ertuğrul Karamıklı ve Özcan Nalbantoğlu’nun katılamadığı yemeğe,  Etibank Eski Genel Müdür Sekreteri Ateş Gürel’in yanı sıra Fethiye Belediye  Başkanı Behçet Saatcı’nın babası 92 yaşındaki İhsan Saatcı, dayısı Mustafa Pehlivan, İrfan Derici, Mehmet Sivri, 94 yaşındaki Halit Aydın ve İzmir’den Birol Fedai’de katılan isimler arasındaydı. Geceye yine Bekir Yerguz’dan Mustafa Şıkman’a, Abidin Ay’dan Fotoğrafçı Şükrü Gürel’e kadar 100’e yakın Eski Fethiyeliler ve evlatları da katıldı.

Geceye katılanları bir bir anons eden Fatin Ergen’in tanıtımının ardından kısa bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Biz Fethiyeli gururuyla büyüyen çocuklarız. Dedelerimizle beraber 4. kuşağız. Böyle bir geleneğin devam etmesi çok özel ve önemli.  Sayın Fatin ağabeye böyle bir geleneği başlatıp, sürdürmek yakışırdı. O kendisine yakışanı yaptı. Biz de inşallah Fethiyeliler olarak üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Eski Fethiyeliler bir bir anılarını anlattı. Kimi Kızılada açıklarına düşen uçakta yaralı kurtulanları hastaneye nasıl yetiştirdiklerini anlatırken, kimileri de Eski Fethiye’de yaşadıkları anıları paylaştı.

18.08.2017