Belediyespor tarihe geçti. 08 Mayıs 2017 Pazartesi

Fethiye Belediyespor, play-off serisinin ikinci maçında deplasmanda Anadolu Efes'i 72-65 yenerek seride 2-0 öne geçti ve 6'lı finallere kaldı. Puan usulü gerçekleşecek 6’lı finallerde en fazla puanı alan ilk iki, 2. Basketbol Ligi’ne çıkacak. Fethiye tarihinde ilk kez bir basketbol takımı, basketbol 2. ligine bu kadar çok yaklaştı.

Fethiye Belediyespor, Play-off serisinin ikinci maçında Anadolu Efes Gelişim'i 72-65 mağlup ederek durumu 2-0'a getirdi ve Alanya'da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazandı. Serinin ilk maçında rakibini 89-67 ile geçen temsilcimiz, deplasmanda da 72-65 galibiyetle ayrılarak 6'lı finallere kalarak Fethi'ye için bir ilki gerçekleştirdi.

İstanbul Bayrampaşa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde rakibini adeta bozguna uğratan Fethiye Belediyespor, 5-24'lük üstünlük yakaladı. İkinci çeyrekte oyuna ortak olmaya başlayan ev sahibi ekip Anadolu Efes potamıza 16 sayı gönderirken, kendi potasında 19 sayı gördü ve ilk yarı 21-43'lik temsilcimizin üstünlüğü ile geçildi.

Anadolu Efes Gelişim ikinci yarı bir hayli toparlanmış bir şekilde başladı. Üçüncü çerek 17-18'lik temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi. Son Çeyrekte baskıyı iyice arttıran ev sahibi Anadolu Efes Gelişim sayılarda 27-11'lik üstünlük yakalasada sahadan mağlubiyetle ayrılaktan kurtulamadı ve maçı 72-65'lik skorla Fethiye Belediyespor kazandı.

23.08.2017