e
Başkan Saatcı, “Birbirimize güvenmek ve inanmak zorundayız” 17 Nisan 2017 Pazartesi

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Fethiye Müftü Vekili Ramazan Yılmaz, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Vekil Yılmaz bu yılın kutlu doğum haftası temasının, ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu belirtti.

Başkan Saatcı’ya kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür eden Vekil Ramazan Yılmaz, bu senenin konusunda ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu söyleyerek, hafta boyunca programların olacağını kaydetti.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Öncelikle referandumun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Anayasa değişikliğini halkımız onaylamıştır. Ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Sayın Müftü Vekilimiz Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bizi ziyarete geldi. Hem hoca hanıma, hem diğer imam arkadaşlarıma, hem de müftü vekil kardeşimize gösterdikleri bu nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. Kâinatın efendisinin, dünyaya vermiş olduğu birçok mesaj var. Ben Diyanet İşleri Başkanlığımızı da bu anlamda kutluyorum. Her sene ayrı bir temayla bunu kutlamaya çalışıyorlar. Bu sene de ‘güven’ öne çıkmış. Tabi ki de toplumun çimentosu aslında güvendir. Birbirimize güvenmek, inanmak zorundayız. Bu topraklara nereden, nasıl geldiğimizi, nasıl devlet olduğumuzu unutmadan, ayrımcılığı bırakarak, birleştirici noktada hepimizin buluşması gerekiyor. Bu anlamda İslam dini toplumsal değer yargılarımızı bir arada tutan önemli bir etkendir. Peygamber Efendimizin bir ifadesi vardır. “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” diye. Birbirimize güvenmeliyiz. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, cinsiyetlerimiz, inançlarımız, gelmiş olduğumuz etnik gruplar farklı olabilir. Ancak toplumda güven ilişkisini tahsis edersek birçok problemi çözmüş oluruz. Şuan ülkemizde güven konusunda çok büyük bir boşluk var. Birbirimize sırtımızı dönemiyoruz, birbirimize güvenemiyoruz. Doğru bir tema bulunmuş kutluyorum. Arkadaşlarımın da nezdinde Fethiye’de görev yapan kardeşlerimin Kutlu Doğum Haftası’nı canı gönülden kutluyorum. Ziyaretlerinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, kendilerine kolaylıklar diliyorum” dedi.

19.11.2017