e
Göcek'in ardından Ölüdeniz de Yeşilleniyor... 11 Nisan 2017 Salı

Göcek'te yapılan ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının ardından Fethiye Belediyesi, şimdi de Ölüdeniz'de kolları sıvadı. Bu kapsamda park alanı olarak ayrılan bu bölgelerin tamamını çeşitli türlerde ağaçlandırma projesine dahil edildi.

Fethiye Belediyesi, belde belediyelerin döneminden kalan park alanı olarak ayrılmış yerleri, ağaç ve çiçek dikerek yeşillendiriyor. Çalışmalara Göcek'ten başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibi, şimdi de Ölüdeniz'de ağaç ve çiçek dikerek, bu bölgeleri çehresini değiştirecek.

Ağaç dikimine katılan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, "Ölüdeniz belediyesi zamanından kalma belli bölgeler vardı. Bu bölgeleri yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Bu alanların tamamını ağaç ve çiçeklendirmeye başladık. Ölüdeniz'e ve çevreye uygun, daha güzel olması için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte çalışıyoruz. Özellikle Harnup olarak bilinen keçiboynuzu ağaçları dikiyoruz. İlerisi için de çok güzel bir örnek. Çünkü harnup bu bölgenin dokusuna çok uygun bir ağaç. Bu anlamda daha da güzel bir şey oldu. Mahallede ikamet eden Nuray hanım da gönüllü olarak çalışmalarımıza katıldı. Vatandaşın, hele ki bir bayanın tek başına buraya gelip "Bende ağaç dikmek istiyorum" demesi bizleri çok mutlu etti. Ağaç dikiminden dolayı müdürlüğümüze ve Nuray hanıma çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmasına gönüllü olarak katılmak isteyen mahalle sakini Nuray Çınar ise, "Fethiye Belediyesi ağaç dikiyor, bende katkıda bulunmak istedim. Belediyemiz zaten bu konuda oldukça hassas davranıyor. Mahallemizi de ağaçlandırdıkları için ayrıca teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı "Merkezde tamamlamış olduğumuz çalışmaları, artık beldelerimizde yürütüyoruz. Göcek'te de aynı uygulamayı yaptık. Şimdi Ölüdeniz'de ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına başladık. İncirlik olarak bilinen Fethibey Caddesi üzerindeki bu bölgeden başlayarak, gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

13.12.2017