Kuzugöbeği festivaline yoğun ziyaretçi akını 10 Nisan 2017 Pazartesi

Fethiye Belediyesi tarafından 9'uncusu düzenlenen Kuzugöbeği Mantar Festivali, bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Şehir dışından da yoğun katılımın olduğu Kuzu Göbeği Mantar Festivalinde, yöreye özgü Kuzugöbeği mantarı, şarapçılık, bağcılık ve dastar dokumacılığının tanıtımı gerçekleştirildi.

Yeşilüzümlü'de gerçekleştirilen festivalde vatandaşlar davul, zurna ve delbek eşliğinde oynadılar. Yeşil doğası ve eski mimarisiyle dikkat geçen belde meydanına, dastar, şarap ve hediyelik eşya stantları kuruldu. Festivale adını veren ve kilosu 100 TL’den satışa sunulan kuzugöbeği mantarına ve dastar dokumasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlara kuzugöbeği mantarı çorbası ikram edilirken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, amaçlarının, yöresel ürünlerin, tarihsel mirasların yer aldığı Üzümlü’nün tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

28.07.2017