e
“Bizi bir arada tutan, samimiyettir” 02 Nisan 2017 Pazar

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 2014 yerel seçimleri DP’li belediye meclis üyeleri ve adaylarını yemekte bir araya getirdi.  Başkan Saatcı meclis üyelerine seslenerek, “Bakıyorum, aynı partiden değiliz, aynı ideolojik kökenden gelen insanlar da değiliz. Farklı duygu ve düşünceler içeren çok sayıda arkadaşımız var. Bizi bir arada tutan şey ne? Tabi ki, samimiyet” diye konuştu.

Başkan Saatcı tüm misafirlerini eşi Nesrin Saatcı ile birlikte kapıda karşılarken, tüm gece boyunca meclis üyesi adaylarıyla sohbet etti. Yemekte konuşan Başkan Saatcı, “Ben bunu hep düşündüm. Bizi bir araya getiren, aramızdaki sevgi ve saygının devamını sağlayan ne diye? Bakıyorum, aynı partiden değiliz, aynı ideolojik kökenden gelen insanlar da değiliz. Farklı duygu ve düşünceler içeren çok sayıda arkadaşımız var. Bir yazıda okumuştum. Amerika’da 270 tane gönüllü denek’i 40 yaşından itibaren ölümüne kadar takip etmişler. Bu insanlara son yıllarında ‘en mutlu oldukları anın’ ne olduğunu sormuşlar. Sözleşmiş gibi bu deneklerin yüzde 80’i, ‘samimiyet’ cevabı vermiş.  Yani bizi en fazla mutlu eden şeyin samimiyet olduğunu ifade etmişler. 88 kuşağı sonrası ise aynı soruya verilen cevap ise, yüzde 80 ‘para’ olmuş. Ben bizi bir arada tutan şeyin samimiyet olduğunu düşünüyorum. Seçimden seçime bir araya gelip, belli bir menfaat peşinden koşan insanlar olsaydık, şimdiye kadar darmadağın olurduk. Bizim aramızdaki çimento bu samimiyettir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Ali Tunç birbirinden güzel türkülerini meclis üyeleri için okudu.

22.02.2018