Öğrenciler kütüphane haftasını, Cahit Beğenç kütüphanesinde kutladı. 02 Nisan 2017 Pazar

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Cahit Beğenç Sosyal Tesisi ve Kütüphanesi’nin ilk misafirleri Merkez Atatürk İlköğretim Okulu ve İncirköy İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Kütüphane haftası dolayısıyla bir araya gelen öğrenciler, haftanın anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programa, İncirköylü yazarlar Ünal Şöhret Dirlik ve Recai Şeker de katılım sağladılar. Şiirlerin okunduğu, öğrencilerin Cahit Beğenç Kütüphanesi’ni gezdiği kutlama programında konuşan Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 3/E sınıfı öğrencisi Ravza Peynirci, “Fethiye Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğretmen ve öğrencileri olarak İncirköy İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleriyle Cahit Beğenç Kütüphanesi’nde bu haftayı kutlamak için geldik. Ülkemizin tarihi, büyük kütüphanelerin varlığı devletimizin okuma ve eğitime vermiş olduğu önemi göstermektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren okumaya, öğrenmeye yapılan yatırımlar kütüphanelerde önemli bir yer tutmuştur” dedi.

“Öğrencilerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyduk”

Kütüphane haftası etkinliğinin İncirköy’de yapılmasından dolayı mutluluğunu dile getiren İncirköy muhtarı Orhan Orhon, “Fethiye Belediyesi tarafından açılan Sosyal Tesis ve Kütüphanemiz, köyümüz ve civar köylerin hizmetine sunulmuştur. Burada değerli hocalarımın da destekleriyle kütüphanemizdeki kitap sayısı 5 bini geçmiştir. Öğrencilerimizin burada olmasından dolayı çok mutlu olduk. Bu konuda Fethiye Belediyesi’ne ve okullarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

18.08.2017