e
Regaip Kandilimiz mübarek olsun... 30 Mart 2017 Perşembe

Fethiye Belediyesi, Regaip Kandili nedeniyle belediye girişinde kandil simidi dağıtımı yaptı. Geleneksel olarak her kandilde yapılan simit dağıtımına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da katıldı.

Vatandaşlara dağıtılan kandil simidi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Saatcı, vatandaşların Regaip kandilini kutlayarak, “İnancımız gereği 3 ayların başlangıcı. Toplum olarak hepimiz makineleştik. Sadece cep telefonuna atılan mesajlarla bu günü geçiştirmeye çalışıyoruz. Biz de Fethiye Belediyesi olarak gelenek haline getirdiğimiz kandil simidi dağıtımı var. 3 aylar aslında haram aylardır. İnsanlar dillerine, davranışlarına dikkat ederler. Birbirlerini kırmazlar. Ama şimdi artık hiç birisinin bir anlamı kalmadı. Geçmişin bize verdiği dersle bu üç ayların önce ülkemize sonra İslam âlemine huzur ve güzellikler getirmesini, kanın gözyaşının dindiği günlerin gelmesini Allah’ü Teala’dan diliyor, herkesin hem kandilini, hem üç aylarını, hemen sonrası ise kavuşacağımız Ramazan ayını tebrik ediyorum” diye konuştu.

23.11.2017