e
KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR 27 Mart 2017 Pazartesi

Belediyemize ulaşan çok sayıda ihbar ve şikâyet nedeniyle, aşağıdaki hususları kamuoyuyla paylaşma zarureti hâsıl olmuştur.

5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ilan reklam, afiş ve pankartlara belirli bir standart getirilmesi belediyelerin yetki ve sorumluluğuna verilmiştir. “Fethiye Belediyesi Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği” ile İlçemiz için standartlar belirlenmiş ve bugüne kadar disiplinli şekilde şehir genelinde uygulama yapılmıştır.

Malum olduğu üzere 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu propaganda süreci resmi olarak başlamıştır. Bu süreç nedeniyle siyasi partiler tarafından bazı afiş, pankart ve benzerinin kullanıldığı görülmektedir. Ancak önemle belirtmek gerekir ki, hem ilgili seçim mevzuatı hem de bağlayıcı nitelikteki Yüksek Seçim Kurulu kararları tahtında, bahsi geçen afiş, pankart ve benzeri propaganda araçlarını kaldırma, yasaklama, sökme gibi yetkiler Belediyemize ait değildir. Bu hususta yetkili merciin, Fethiye Kaymakamlığı İlçe Seçim Kurulu olduğunu kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

25.04.2018