e
Fethiye'de doğal çiçekler kitabı tanıtıldı. 21 Mart 2017 Salı

Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye'de yetişen çiçeklerin fotoğrafları ve bilgilerinin yer aldığı "Fethiye'de doğal çiçekler" kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası kitapta yer alan sadece Fethiye yöresine ait endemik çiçeklerden oluşan 'Fethiye doğal çiçekler' resim sergisi açıldı.

Fethiye Belediyesi'nin yayınları kapsamına alınarak, Rifat Özdemir ve Faruk Akbaş'ın fotoğraflarından, Prof. Dr. Galip Akaydın'ın da bilimsel yazılarından yararlanılan Fethiye'de doğal çiçekler kitabı tanıtıldı. Kitaptan elde edilecek tüm gelirin Fethiye'den üniversiteye giden öğrencilere burs olarak sağlanacağı öğrenilirken Rifat Özdemir, turizm çeşitliliğine dikkat çekerek, "Tarih, deniz, kum, güneş turizmi artık yeterli değil. Bu turizm yerine farklı kavramlar çıkmaya başladı. Mesela yürüyüş turizmi, Jeep safari gibi. Bunların içerisine biri var ki, bizi ilgilendiriyor; Botanik gezileri… Biz de Fethiye’nin çok zengin olan florasını tanıtabilmek için bir kitap yapmaya karar verdik” diye konuştu. Kitabı yapmaya karar verdikten sonra Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur’la görüştüklerini, o da bu projeye destek verdiğini söyleyen Özdemir, “Şahsım, Faruk Akbaş ve Prof. Dr. Galip Akaydın’ın ile birlikte kitap için çalışmaya başladık. Tabi bu süreçte çok güzel anılarımız da oldu. Benim adım bir çiçeğe kondu. Bu eserde emeği geçen Mehmet Yılmaz Cesur’a, Mehmet Divarcı’ya, kitabın oluşmasını sağlayan Sayın Akbaş ve Akaydın’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Kitabın her sayfasında büyük emek var”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Menteşe Beyliği’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne belgelerle Fethiye adında bir kitap bastırdık. O kitap da gerçekten müthiş bir kitaptır. Ama ondan sonra bu kitap çok özel bir kitap oldu. Bu anlamda Rifat Hocama, Faruk Hocama, Galip Hocama ve diğer arkadaşlara binlerce defa teşekkür ediyorum. Rifat Hocam dünya literatürüne geçti. Adı bir çiçeğe verildi. Kitabın her sayfasında çok büyük emek var, çalışma var, çaba var. Rifat hocamdan sadece Babadağ’a özgü 50 endemik bitkinin olduğunu öğrendim. Burada Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız var. Sakın yanlış anlamasın. Teleferik için ne kadar çaba sarf ettiğini biliyorum. Büyük saygı duyuyorum. Gerçekten Fethiye’nin buna ihtiyacı var. Ama Babadağ’ına çivi çakarken bin defa düşünmemiz gerekiyor. Ben bu kitapta emeği geçenleri kutluyorum” dedi.  Konuşmaların ardından resim sergisi açıldı.

23.11.2017