Yavru baykuş tedavi altına alındı. 24 Şubat 2017 Cuma

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yaralı bir şekilde bulunan yavru baykuş, Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’nda tedavi altına alındı.

Fethiye Belediyesi veterineri Emre Kangal’ın yaptığı kontrolde baykuşun kanadında ve ayağında incinme meydana geldiği belirlendi. Tedaviye alınan yavru baykuş’un büyük ihtimal yuvasından düştüğü, yere düşmesiyle birlikte ayağında ve kanadında incinmeler meydana geldiği ifade edildi.

Tedaviye alınan baykuşun kanadı ve ayağındaki incinmelerin giderilmesi için tedavinin sürdüğünü belirten Veteriner Emre Kangal, tedavinin sonlanmasının ardından tekrar doğaya salınacağının altını çizdi.

Veteriner Emre Kangal, “Ayağında ve kanadında bulunan incinmelerin tedavisine başladık. İyileşmesinin ve uçmaya başlamasının ardından tekrar doğaya salacağız. Genelde baykuşlar ağaç kovukları, çatı araları, yüksek kulelerde ve karanlık ortamlarda barınmalarını sağlayan hayvanlardır. Büyük ihtimal yavru olması dolayısıyla yüksek bir yerden düştü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müz ekipleri tarafından gündüz bir yeşil alanda bulunarak bize getirildi. Vatandaşlarımız bu tür yaralı bir hayvanı tespit ederlerse,  eğer getirme imkânları varsa Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’na bırakabilirler. Eğer getiremiyorlarsa, bizi arasınlar ve biz gelip, tedavi altına alabiliriz” diye konuştu.

29.06.2017