e
Hatay’daki Türkmenlere Belediye’den yardım kampanyası 29 Aralık 2016 Perşembe

IRAK’ın Musul kentinin terör örgütlerinin temizlenmesi için başlatılan operasyonun ardından Telafer’den yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve Hatay’a gelen Türkmenler’e, Fethiye Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Yardım kampanyasına katılım yapmak isteyen vatandaşlar Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi, Göcek, Ölüdeniz, Karaçulha, Çiftlik, Üzümlü belediye hizmet binalarına battaniye, giyim eşyası gibi ürünleri 4 Ocak 2017 tarihine kadar getirilmesi istendi. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, yardımlar konusunda Türk Milleti’nin fedakârlığına ve ferasetine sığındıklarını ifade ederek, “Ortadoğu kaynıyor. Ülkelerinden kaçan birçok mülteci ne yazık ki evlerini bırakıp, Türkiye’ye geliyorlar. Buna en son olarak, Telafer’deki Türkmenlerin Türkiye’ye ilticaları söz konusudur. Telafer Türkmenleri de o civardaki en gariban insanlar. Bunun için Fethiye Belediye Başkanlığı olarak 4 Ocak Çarşamba gününe kadar belirlediğimiz yerlere yardımları kabul edeceğiz. Arkadaşlarımızın Hatay’daki belediyelerle ve STK’larla görüşülerek belirlenen ihtiyaçlar gönderilecek. Bu yardımlar daha ziyade battaniye ve giyim üzerine olacak. Biz Fethiye’deki hemşerilerimizden rica ediyoruz. Kullanılmamış, temiz battaniye ve kıyafetleri bizlere ulaştırılmasını istiyoruz. Biz her zaman misafire en iyilerini ikram ederiz. Burada da en iyi battaniye ve kıyafetleri bu yardım adı altında belirlediğimiz yerlere bekliyoruz” diye konuştu.

20.04.2018