Ünlü tiyatrocu Emre Kınay'dan Başkan Saatcı'ya özel ziyaret... 01 Aralık 2016 Perşembe

Ünlü tiyatro oyuncusu Emre Kınay, tiyatro turnesi kapsamında Fethiye’ye geldi. Tiyatro öncesi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret eden Kınay, “Ben belediyelere ziyaret gerçekleştirmem. Ama Behçet Saatcı’nın ne kadar halkçı olduğunu bahsettiler. Ben de az halkçı sayılmam. Ortak noktalarımız var. Ortak aşkımız vatan sevgisi. O yüzden ziyaret ettik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Nezaketen bizi, belediyemizi ziyaret ediyor olması alicenaplığını gösteriyor. Çok teşekkür ediyorum kendisine, mütevaziliğine. Kendisini biraz okudum. Aykırı ve dik bir adam. Biz dik adamı seviyoruz, hangi konuda olursa olsun. Bir de Türkiye’de almış olduğun eğitimle, yapmış olduğun meslek arasında farklar oluyor. Emre kardeşim Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü bitirmiş ve bu işi yapıyor. Yani hem alaylı, hem mektepli deriz ya o anlamda gerçekten aldığı eğitimle mesleğini inşa ediyor. Ben gösterdiği nezakete teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun” diye konuştu.

“Ortak sevgimiz vatan”

Belediyeleri önceden ziyaret etmediğini belirten Tiyatro sanatçısı Emre Kınay ise, Behçet Saatcı’yı halkçı olduğundan dolayı ziyaret ettiğini ifade etti. Kınay, “Biz çok turne yaparız. Ben ne belediyeye giderim, ne binaya girerim. Bilen bilir. O yüzden Behçet Başkanı tanıyan herkes gelmeden önce çok muhabbetle bahsetti.  Bir de ne kadar halkçı olduğundan bahsettiler. Ben de az halkçı sayılmam. O yüzden ortak noktalarımız var. Her şeyden önce vatan meselesi var, ortak sevgimiz, aşkımız. Sağ olsunlar beni güzel ağırladılar. İnşallah Fethiye için de ülke için de daha güzel şeyler olur. Biz de güzel günlerde daha samimi gülücüklerle konuşabiliriz. Çünkü canımız çok sıkkın. Biz tiyatronun soytarılık işi olmadığının ispatı olarak da oyunlarımıza devam ediyoruz. Çünkü tiyatro meselesi olan bir iştir. 5 bin yıldan bu yana size kahkaha attırmak üzere kurulmuş bir iş değildir. Biz o yüzden oyunumuzu oynuyoruz” dedi.

30.04.2017