“Ülkenin gündemi başkanlık değil, güvenliktir” 30 Kasım 2016 Çarşamba

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gazetecilerin ülke gündemiyle ilgili sorularını yanıtladı. Başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine konuşan Başkan Saatcı, “Ülkenin gündemi ne başkanlık, ne rejim değişikliği. Can güvenliğidir. Gün bir olma, diri olma, iri olma zamanıdır” dedi.

Gazetecilerin, “Başkanlık sistemiyle ilgili düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna Başkan Saatcı, “Ülkenin gündemi ne başkanlık, ne rejim değişikliği. Behçet Saatcı’nın gözünde ülkenin en önemli gündemi güvenliktir. Özellikle de sınır ötesi operasyondaki askerlerimizin can güvenliği. Tabii ki sınır ötesinde bazı olaylar olacak, bunu saygıyla karşılıyorum ama inanın akşam haberlerde, 2 askerimizin IŞİD tarafından kaçırılması ile ilgili alt yazıyı gördükten sonra benim kimyam bozuldu. Sabaha kadar ne uyudum, ne de başka bir şey yaptım! Adana’da 14 çocuğumuz yandı, onun acısıyla beraber, 2 bordo bereli kardeşimizin kaçırılmış olmasından duymuş olduğum sıkıntıyı ve o resmin ötesini düşünmek beni kahretti. Türkiye’nin başka bir önceliği yok! Ülkeyi yönetenlerin olmazsa olmaz en önemli gündemi can güvenliğidir ve Atatürk’ümüzün çizdiği misak-ı milli sınırlarımızın korunmasıdır. Bugün, onu bunu tartışma zamanı değildir. Gün bir olma, diri olma, iri olma zamanıdır” diye konuştu.

“Partiler yasası ve seçim sistemi değişmeli”

Başkan Saatcı Türkiye’de ilk önce siyasi partiler yasası ve seçim sisteminin değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin yürekli, donanımlı, karakterli, duruşu olan milletvekillerine ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Saatcı, “Türkiye’de illaki bir köklü yönetim değişikliği yapılacaksa, önce siyasi partiler yasasında ve seçim sisteminden başlayacaksın.  Liderlerin iki dudağının arasında kaderleri belirlenen, her dediğine biat kültürüyle, ‘evet efendim’ diyen milletvekilleriyle ülkenin bir yere varma şansı yoktur. Önce bunları değiştirelim, daha sonra başkanlığı, parlamenter sistem değişikliğini konuşalım” dedi.

22.10.2017