Diş macunu ve fırçaları 9 bin 500 öğrenciye dağıtıyoruz... 17 Kasım 2016 Perşembe

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği ‘Öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtımı’ Günlükbaşı İbrahim Gül Anasınıfı'nda başladı. Fethiye’de ilköğretim okullarına diş macunu ve fırça dağıtımının yapılacağı programa,  Başkan Yardımcısı Mete Atay ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok ile katılırken, Çocuk Diş Hekimi Dr. Fethiye Gökçe Gençay, öğrencilere diş sağlığı konusunda bilgiler aktardı. Hafta boyunca 9 bin 500 öğrenciye diş fırçası ve macunu dağıtılacak.

Fethiye Belediyesi, ilçedeki ana sınıflar ile 1. 2. ve 3.sınıf öğrencilerine diş fırçası ve macun dağıtımı yapıyor. Fethiye merkez, 6 belde ve 20 köydeki 37 okulda 9 bin 500 öğrenciye ulaşacak dağıtımlar, Günlükbaşı İbrahim Gül Anasınıfı’nda başladı.

Fethiye Belediyesi’nin bu geleneği uzun zamandır sürdürdüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Mete Atay, “ Son yıllarda görüldü ki, Ağız ve Diş sağlığı, el sağlığı kadar önemli. Çocuklar bu alışkanlığı ne kadar erken kazanırlarsa, devam ettirmeleri de o kadar kolay oluyor. Hem ailelere örnek olmaktan hem de bu öğretiye katkı vermekten çok mutluyuz” diyerek, öğrencilerle bol bol sohbet etti.

Engelliler unutulmadı

Minik öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatan, diş fırçalama hakkında bilgi veren Diş Hekimi Dr.Fethiye Gökçe Gençay’da , "Amacına ulaşan, çok güzel ve başarılı bir çalışma. Her belediyenin örnek alıp yapması gereken bir proje " diye konuştu. Doktor Gençay minik öğrencilere, diş fırçasının kullanımı, günde kaç sefer ve kaç dakika boyunca fırçalamaları gerektiği konusunda bilgiler aktardı. Fethiye Belediyesi 37 okulda yer alan öğrenciler yanı sıra engellileri de unutmadı. Fethiye’deki 4 rehabilitasyon merkezine de diş fırçası ve macununun dağıtımı hafta içerisinde gerçekleşeceği öğrenildi.

21.07.2017