e
Çocuklarımıza ‘çevre bilinci’ eğitimleri başladı. 07 Kasım 2016 Pazartesi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile Kaydem Plastik’in ortaklaşa yürüttüğü geri dönüşüm projesi kapsamında okullardaki eğitim çalışmaları Yunus Nadi İlkokulu'ndan başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan program doğrultusunda 2016-2017 eğitim öğretim yılında 32 ilkokulda, 174 sınıfta, 4000’e yakın öğrenciye ulaşılması planlanıyor. İlköğretim okullarının 3.ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik planlanan eğitimlerde, çocukların çevresel konularda bilgi sahibi olmalarını ve çevre duyarlılığını küçük yaşta kazanmalarını hedefliyoruz. Eğitim sunumlarında, çevre kirliliğinin önlenmesi ve doğanın korunması geri dönüşüm nedir, hangi atıkların geri kazanımı mümkündür, bunların doğaya bırakılması halinde yok olması için geçecek süre ve özellikle çevreye verdikleri zararları anlatıyoruz.

Eğitimlerde ambalaj atıklarının geri dönüşümünün yanı sıra, bitkisel atık yağlar, atık piller ve elektronik atıklar hakkında da öğrencilere bilgilendirmeler yapıyoruz ve bu konuda farkındalık kazandırmaya çalışıyoruz. Sunum sonunda öğrencilere ÇEVKO tarafından gönderilen eğitim dergisi ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan çevreci kitap ayraçları dağıtılıyor.

11.12.2017