Hava oyunları nefes kesti 17 Ekim 2016 Pazartesi

Babadağ'da 4 bin yamaç paraşütü nefes kesen gösterilere sahne olan 17'nci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, muhteşem gösteriler ve rekorlarla tamamlandı. Yamaç paraşütü akrobasi, Wingsuit, Basejump ve Parasaling’de rekor denemeleri izleyenlerin nefesini kesti.

23 ülkeden 390 sporcunun katılımıyla gerçekleşen festival, nefes kesen gösterilere sahne oldu. 5 gün süren festivalde, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan yaklaşık 4 bin yamaç paraşütü havalandı. Skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri Belcekız plajı'ndan festivali izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “23 ülkeden 390 yabancı sporcunun gelmesi ve yaklaşık 4 bin atlayış yapması müthiş bir olay. Bu harika bir tanıtım oldu” dedi. Festival Komite Başkanı Kadri Tuğlu ise, festival kapsamında 4 binden fazla uçuş ve 350'nin üzerinde akrobasi gösterisinin yapıldığını belirtti.

Ulusal basın yakından takip etti.
Ayrıca festivalin son gününde CNN Türk televizyonu Ölüdeniz’den canlı yayın yaparken, Hürriyet, Sabah, Habertürk gazete temsilcileri hafta sonunun heyecanını yerinde izlediler. Festival boyunca birçok ulusal medya Hava Oyunlarını gazete ve televizyonlarında yer verdi.

18.08.2017