Seyir terasları 7/24 izlenecek. 10 Ekim 2016 Pazartesi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın çağrısı üzerine sosyal medyada bir araya gelen Fethiyeli gençler ile belediye personeli, seyir terasları bölgesinde temizlik çalışması yaptı. Başkan Behçet Saatcı’nın da katıldığı temizlik çalışmasında, 3 kamyon çöp çıkartıldı. Bugünden itibaren bölgede 7/24 zabıta ve güvenliklerin görev alacağını belirten Başkan Saatcı, aynı zamanda bölgenin kamera ile 24 saat izleneceğini açıkladı.

Seyir terası olarak bilinen bölgede belediye personeli ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşen temizlik kampanyasında sorumsuz vatandaşlar tarafından etrafa gelişi güzel atılan 3 kamyon çöp çıkartıldı. Çalışmaların diğer günde süreceği belirtilirken, yol temizlik ekiplerince yıkandı. Seyir teraslarının aşağısında bulunan çöpler, yaklaşık 200 kişiyle temizlendi.

“Büyük Fethiye Belediyesi ailesi olarak temizliği yaptık”

Temizlik kampanyası sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bir ay önce gençlere mesaj vermek için yaptığı çağrının karşılık bulduğunu belirterek, “Geldiğimiz ilk dönem bu güzel Fethiye manzarasını halkımız çayıyla, kahvesiyle ailecek izlesin diye yaptığımız seyir teraslarını ilçemize kazandırmıştık. Belli bir süre sonra burası çok yanlış kullanılmaya başlandı. Biz de yaklaşık bir ay önce buraya gelip, gençlerimize seslenerek, ‘gelin, burayı beraber temizleyelim’ demiştik. Sağ olsun Emre kardeşimiz sosyal medyadan bir organizasyon yapmış. Ancak katılım sosyal medyadaki ‘geliyorum’ diyenlere göre çok az. Yine Büyük Fethiye Belediyesi ailesi ile birlikte temizliğin bir kısmını gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Zabıta ve güvenlikler 7/24 görev yapacak”

Başkan Saatcı, bölgeyle ilgili yaptırımların olacağını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bugün Pazar ve buraya gelen tüm arkadaşlarımızın ailesi, çocuğu, arkadaşı var. Bu arkadaşlarımızla, burayı kendi evi gibi görüp, burayı kirleten zat-ı muhteremlerin pisliklerini bugün hep beraber temizledik. Biz bir aydan bu yana sabrediyoruz. Ama arkadaşlar anlamıyor. Ama biz Allah’a şükür herkesin anlayacağı dilden konuşmasını biliriz. Bugünden itibaren güvenlik ve zabıta ekipleri 7/24 burada görev yapacak. Burası 24 saat boyunca kameralar ile izlenecek. Kabahatler yasası gereği burada çekirdeğini yere atan, içki içip şişesini aşağı atanlarla ilgili yaptırımlarımız olacak. Böyle Fethiyelilik, Beşkazalılık olmaz. Evinden çıkardığını çöp konteynırına atarsın. Bu lüks dünyanın hiçbir yerinde yok. Burayı bu hale getirenlerin, bu arkadaşlarımıza temizletme hakları da yok. Bundan sonra burayı ailelerin, insan evlatlarının gelebileceği bir hale sokacağız. Bu halde kullananlar buraya gelemeyecek”

“ Biz mesaj vermek istedik, onlar sembolik temizlik yaptılar”

“Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı temizliğe teşekkür eden başkan Saatcı, “Burada sembolik bir temizlik yapılmış. Gördük yani, seyir teraslarının altındaki yerlerin durumunu. Büyükşehirin temizlik ekibi Fethiye’de yok. Büyükşehir’e ait tüm yolları da biz temizliyoruz. Burada bir mesaj vermeye çalıştık. Büyükşehir Belediyesi bizimle bir temas kurup, ‘Arkadaşlar siz burayı neden temizlemiyorsunuz?’ diye sorsa anlayacaklardı herhalde. Ama olmadı, anlaşılmadı. Temizlik yapmak önemli değil. Kirletmemek, kirlettirmemek önemli. Biz de inşallah bunu gerçekleştireceğiz”

“Başkanımızla beraber temizledik”

Sosyal medyada temizlik kampanyasını başlatan Emre Bağcı ise, çöp konteynırlarının bomboş olduğunu ama yerlerin pislik içinde olduğunu kaydetti. Bağcı, “Sosyal medyada bir araya geldik. Katılım az oldu ama önemli olan mesaj vermekti. Temizlik yapıldı. Başkanımız sağ olsun bize çok destek verdi ve burada yaptırımların olacağını söyledi. Bu bölgeyle ilgili çok değerli. Çünkü burası Fethiye’nin eşsiz manzarasına sahip ve burayı ailelerinde kullanması gerek. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir daha buranın kirletilmemesini arkadaşlarımızdan talep ediyoruz” diye konuştu.

20.09.2017