e
“Büyükşehir yasası acilen değişmeli” 06 Ekim 2016 Perşembe

Malatyalılar, Başkan Saatcı’yı ziyaret etti.

Malatyalılar Derneği Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Ateş beraberinde Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti yönetimi ile yerel basının katılımıyla Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Malatya dâhil olmak üzere 2014 yılında Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir olan illerde büyük sıkıntılar olduğunu belirten Ateş,  “İşimiz gereği il il geziyoruz. Gittiğimiz her yerde büyükşehir yasasından insanlar rahatsız. Bir an önce bu yasa değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cesur, “Malatyalılar ile gönül bağımız var”
Katılımcılara Fethiye tarihi, ekonomik yapısı, turizm bölgeleriyle ilgili bilgiler aktaran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Malatya basını ile bölge temsilcilerinin kendisini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Saatcı’ya göstermiş olduğu misafirperverlikten ve Malatyalılara vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise, Malatya ile gönül bağının olduğunu ifade ederek, “Ben Malatya’da uzun süre görev yaptım. Geçtiğimiz yıllarda buralar hep yemyeşildi. Ancak geçen yıl gittiğimde yeşillikten eser kalmamış. Buna çok üzüldüm” diyerek Malatya insanının ne kadar misafirperver olduğunu yaşadığı bir örnekle katılımcılara anlattı.

“Fethiyeliler, böyle bir başkana sahip çıkmalı”

Malatyalılar Derneği Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Ateş ise, Fethiye’de Başkan Behçet Saatcı’nın büyük hizmetlere imza attığını ifade ederek, “Fethiye’yi nereden nereye getirdiğini zaten hep beraber görüyoruz. Ama bu bölgede şunu belirtmeliyim ki bir sıkıntı var. Turizm bölgelerinde büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerinden alınan yetkilerin tekrar geriye verilmesi gerekiyor. Gittiğimiz her yerde büyükşehir yasasından insanlar rahatsız. Bir an önce bu yasa değişmesi gerekiyor. İlçe belediyelerine eski yetkileri verilmesi şart. Ben Başkanımı her şeye rağmen yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyorum. Ömrü yettiğince Fethiyelilerin ona sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Bayram Güder tarafından Başkan Saatcı’ya plaket takdim edildi.

11.12.2017