Günel’in deniz dibi florası sergisine yoğun ilgi 4 Ekim 2016 Salı

Turizmci Günsenin Günel’in geliri kimsesiz çocuklar yararına deniz dibi florasını anlatan ilk kişisel sergisi büyük ilgi gördü. Ölüdeniz Belceğiz plajında yamaç paraşütlerinin altında açılışını Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yaptığı sergiye özellikle turizmciler büyük ilgi gösterdi.

Fethiye’nin yakından tanıdığı madenci babası Yaşar Arı’nın anısına gerçekleştirdiği sergide deniz dibi canlılarını anlatan yağlı boya eserler yer alıyor. 50’ye yakın eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan turizmci Günsenin Günel, “Bu sergi benim ilk kişisel sergim geliri kimsesiz çocuklara verilecek babamı ve annemi saygıyla anıyorum” dedi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da deniz sevdası olmayanın bunları tuvale işleyemeyeceğini söyleyerek, “Günsenin Günel’i kutluyorum. İlk özel kişisel sergisinde ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı sağlamak adına güzel bir etkinlik oluşturdu” dedi. Gazeteci Erdal Orhan’da Fethiye’nin eski cemiyet hayatını anlatıp özellikle madenci Yaşar Arı ve arkadaşlarının ilçe kültürüne katkılarını çeşitli örneklerle izah etti.

29.06.2017