Kahraman Muhtar Can Cumurcu, Başkan Saatcı'yı ziyaret etti 26 Eylül 2016 Pazartesi

ETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadelesinde gazi olan Can Muhtar Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret etti.  Başkan Saatcı'nın daveti üzerine Fethiye'ye gelen Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu, Başkan Saatcı'yı makamında teşekkürlerini sundu.

15 temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminde FETÖ'ne karşı verdiği mücadelede bacağından yaralanarak gazi olan Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın davetiyle Fethiye'ye geldi. Hem tedavi olmak hem de moral depolamak amacıyla Fethiye'ye gelen Can Muhtar, Başkan Saatcı'yı ziyaret etti.

Saatcı, "Şehit olan kardeşlerimize hayatımız boyunca minnettar olacağız."

Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu'nun gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Darbe girişiminde gazi olan Can Muhtarımızı arayarak tedavi olması, moral bulması ve denizin-kumun bacağına iyi geleceği düşüncesiyle Fethiye'ye davet ettik. O da bizi kırmayarak eşiyle beraber misafirimiz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'un gizli kahramanlarından bir tanesi de Can muhtarımız. Ayrıca öğrencilik yıllarımın orada geçmesi dolayısıyla Çengelköy benim için özel bir yer. Kalleşçe yapılan başkaldırının bastırıldığı yerlerden biri oldu. Başkaldırıya ilk tepkiyi veren de halkın seçtiği, güvendiği Çengelköy'deki Can muhtarımız oldu. Kendisini ilçemizde ve belediyemizde görmekten ziyadesiyle memnunum. Şehit olan kardeşlerimize de hayatımız boyunca minnettar olacağız. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi olan kardeşlerimiz de haklarını helal etsinler. Görevleri değildi belki ama onlar "Hayır! Bu ülkeyi böldürtmeyiz, bu vatanı çiğnetmeyiz, seçilmiş hükümeti yıktırtmayız" diyerek, canlarını bedenlerini siper ettiler. Esas kahramanlar bu kardeşlerimizdir" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya davetinden dolayı teşekkür eden Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu ise, "15 Temmuz akşamından sonra hastanede tedavim devam etti ve ardından da ev sürecimiz başladı. Sağ olsun Behçet Başkanım ilk günden itibaren arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkanım Fethiye'de de bizi misafir etmek istedi ama hem sağlığım açısından hem tedavi süreci bakımından bayram sonrası geleceğime dair söz vermiştim. Sağ olsun Başkanım şimdi güzel Fethiye'de bizi misafir ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. En son gençlik yıllarımda Fethiye'ye gelmiştim. Başkanım da taş üstünde taş bırakmayıp hakikaten çok güzel işler yapmış. Fethiye'yi çok güzel bir şehir haline getirmiş. Bende eşimle beraber hem tedavi hem de moral motivasyon bulmak adına bir süre bu güzel şehirde olacağım. Başkanıma ve Fethiyelilere esenlikler diliyorum" şeklinde konuştu.

01.05.2017