“Gelin burayı beraber temizleyelim” 05 Eylül 2016 Pazartesi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 3. Etap Sahil Bandı ve âşıklar tepesi adıyla da bilinen seyir teraslarına giderek açıklamalarda bulundu. 3. Etap Sahil Bandı’nın yaz gecelerinde yoğun kullanımı olmasına rağmen temiz tutulduğuna dikkat çekip, vatandaşlara teşekkür eden Başkan Saatcı, seyir teraslarında ise yiyecek ve içecekleri yerlere atan gençlere sitem etti. Seyir terasını kullanan gençlere seslenen Başkan Saatcı, “Sosyal medyada belli konularda nasıl organize oluyorsanız, bu sefer seyir teraslarımızın temizliği için bir araya gelin. Hep beraber, ben de dahil bir etkinlik yapalım, burayı temizleyelim” dedi.

Bir teşekkür, bir sitem!
3. Etap Sahil Bandı’nı kullanan vatandaşların çöplerini temizleyip buradan ayrıldıklarına dikkat çeken Başkan Saatcı, “Kendisine hizmetkârlık yapmaktan mutluluk duyduğum Saygıdeğer Fethiyeliler ile birkaç konu paylaşacağım. 3. Etap Sahil Bandı’nda, özellikle yaz aylarında akşam güneşin batmasıyla, burada Fethiyeliler  bütün yaz dinlendi, istirahat etti, yediler, içtiler, uyudular. Burası bu açıdan çok güzel bir mekân oldu. Burası yoğun bir şekilde kullanılmasına rağmen, 3. Etap Sahil Bandımızı kullananlar temiz tutuyor. Burayı temizlik ekiplerimiz temizlemiyor. Tabi ufak tefek kirlilikler oluşuyor. Ben burayı temiz tutup, yaptığımız bu projeye sahip çıkmalarından dolayı Saygıdeğer Fethiyelilere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Saatcı ayrıca 3. Etap Sahil Bandı’na modern bir lavabo, bebek emzirme alanı, içinde her zamanki gibi engellileri de unutmayacağımız alanların yer alacağı bir sosyal ünite koyulacağını da açıkladı.

Seyir terasında vatandaşlarla sohbet etti.

3. Etap Sahil Bandını temiz bir şekilde kullanan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Saatcı, ardından Debboy bölgesine geçti ve burayı yürüyerek gezdi. Vatandaşlar, buranın temizlendiği halde ertesi gün aynı hali aldığını Başkana ilettiler. Başkan Saatcı da, gençlerin bu konuda duyarlı bir adım atmasını beklediğini ve bu yüzden buraya geldiğini ifade etti. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşlar, evlerinin çatılarına şişe atılmasından dolayı şikayetlerini Başkan Saatcı ile paylaştılar. Başkan Saatcı da, gençlerin organize olup, bölgeyi temizleyip, buranın temizliği konusunda söz vermezlerse, çeşitli yaptırımları uygulamak zorunda kalacaklarını söyledi. Bölge sakinleri de uygulamalara imza kampanyası düzenleyerek destek vereceklerini belirtti.

“Seyir teraslarını aşık çiftlerimiz, ailelerimiz için yaptık”

Yerlere atılan çöpleri, seyir teraslarından aşağıdaki evlere atılan şişeleri, seyir teraslarının kullanılamaz hale getirildiğini basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Behçet Saatcı, “İlk geldiğimiz dönemde, 2000’li yılların başında burayı seyir terasları adı altında Saygıdeğer Fethiyelilerin hizmetine sunmuştuk. Buradaki düşüncemiz, amacımız; buraya gelen halkımız, gençlerimiz, aşık çiftlerimiz, bu güzel manzarada birbirlerine sevgilerini sunsunlar ya da ailelerimiz evlerinden getirmiş oldukları çaylarını içsinler, kahvaltılarını burada yapsınlardı. Ancak önce seyir teraslarını kırdılar. Sonra da beş metre ötede çöp konteynırları bomboş durmasına rağmen, yiyip içtiklerini yere ve aşağıya evlerin üstüne attılar. ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ derler. Tabi ki Fethiye Belediyesi’nin temizlik işleri müdürlüğü var. Burayı her gün temizlememize rağmen diğer gün aynı şekli alıyor. El insaf! Burada belli bir yaş grubu olan arkadaşlarımız var. Yani burayı bu şekle sokmanız için Fethiye’ye karşı bir kin duymanız gerekiyor. Biz ki, ‘Herkesin Fethiyemiz için yapabileceği bir şeyler vardır’ diye yola çıktık. Gençlerimiz, sizin Fethiye’miz için yaptığınız şey, şişe kırmak mı?” diye konuştu.

“Sosyal medyada organize olup, bize gelin”

Seyir teraslarını kullanan gençlere seslenen Başkan Saatcı, “Gençlerimizden bir ricamız var. Hiç kusura bakmayacaksınız delikanlı kardeşlerim. Ben burayı 3 haftadır temizletmiyorum. Burayı kullanan arkadaşlarımız sosyal medyada bir araya gelecek. Organize olup, bizimle temas kuracaksınız. Şu kirliliği hep beraber temizleyeceğiz. Ben de dahil temizlik ekiplerimiz buraya gelip temizliğimizi yapacağız. Bizimle hiçbir temas kurmayıp, yine aynı şekilde burayı kirletmeye devam ederseniz, burası böyle kalır.  Çok net söylüyorum, burayı bu şekilde kullanmaya devam ederlerse, bize gelip organize şekilde burası temizlenmezse, burayla ilgili yaptırımlarımız olacak. O kadar netim! Kimsenin bu güzelliğe bu şekilde davranma hakkı yok” dedi.

21.07.2017