Zabıta Haftası'nda şehitlerimize saygı! 05 Eylül 2016 Pazartesi

Her yıl Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Zabıta Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Atatürk anıtı önüne çelenk koydu. Zabıta Müdürü Tufan Kaçar, “24 Saatte 24 Şehit verdiğimiz günlerde kimse Fethiye Belediyesi Zabıta Görevlilerinden eğlence kutlama beklemesin” diye konuştu. Zabıtalar çelenk töreninin ardından Şehitler abidesine karanfil bıraktı. Belediye ekipleri Zabıta Haftası’nda kutlama programı yapmayacak.

Atatürk Anıtı önüne çelenk koyma törenine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla devam etti.

Şehitlerimiz için kutlama yok!

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Tufan Kaçar, Fethiye Belediyesi Zabıta ekiplerinin bu yılki Zabıta Haftası’nda kesinlikle kutlama yapılmayacağını söyledi. Kaçar, “190 yıllık bir teşkilatın mensubu olarak, âdet üzere her yıl eylül ayının ilk haftası kutlanan zabıta haftanızı kutlarım.  Kutlamak tabirini kullanırken kimse yanlış anlamasın. 24 Saatte 24 Şehit verdiğimiz günlerde kimse Fethiye Belediyesi Zabıta Görevlilerinden eğlence kutlama beklemesin. Bugün burada oluşumuz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanımız ve şanlı bayrağımız için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize, bugün bu günü kutluyor oluşumuzu dahi, onlara borçlu olduğumuz bilinciyle şükran ve minnetlerimizi sunmaya geldiğimizin göstergesidir.  Ölümünün üzerinden 77 yıl geçmesine rağmen, tüm dünyaca kabul görmüş bir lidere sahip olmanın gururu; ancak top yekûn, tüm derinliğiyle Ata’sını anlayamamış bir toplumun ferdi olmanın da derin üzüntüsü içerisindeyim. Kimse söylediklerimi yanlış anlamasın, olmaz öyle şey diyenlere, 15 Temmuzda hayatını kaybeden 62 polis, 5 asker ve 173 sivil vatandaşımızın niçin hayatlarını kaybettikleri sorusu, ne demek istediğimin en güzel cevabı olacaktır” diye konuştu.

“Yeri geldiğinde Ömer Halisdemir olabilmektir”

Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü hatırlatarak devam eden Kaçar, “Bu ülkenin memurları olarak bizlere düşen, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Unutmayın; sağlıklı ve huzurlu kent yaşamının güvencesi olabilmek için önce vatana ve bayrağa sahip çıkmak gerekir. Bu vatan, toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Yani asıl mesele vatan uğruna yeri geldiğinde bir Ömer Halisdemir olabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, zabıta teşkilatının 190. yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizi, aynı zamanda teşkilatımızın görev şehitlerini rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım” dedi.

Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri, konuşmanın ardından Şehitler Abidesi’ne giderek, karanfil bıraktı.

01.05.2017