Meclis, şehitlerimiz için “Saygı” duruşuyla başladı. 01 Eylül 2016 Perşembe

Fethiye Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, toplantı başlangıcında 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri ve Güneydoğu’da hain teröristlerle mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan asker ve polislerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması istedi ve meclis bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüştü. Toplantının açılışında konuşan Başkan Saatcı: “Aradan 45 gün geçti ama 45 gün geçmesine rağmen acı acıdır. Sizleri Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülkenin bekası için Güneydoğu’da terörle mücadelede canını siper eden tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz’da hiçbir görevleri olmamasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘sokaklara inin’ çağrısıyla, meydanlara koşan,  Nepal bombalarına maruz kalıp kömür gibi olan şehitlerimiz ve Güneydoğu’da hainlerle mücadele veren asker ve polislerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

PEHLİVAN’IN  YERİNE SARI GELDİ

Saygı duruşunun ardından Demokrat Partili Fethiye Belediye Meclis Üyesi Besir Pehlivan’ın ticari işleri nedeniyle Belediye meclis üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle bu göreve yedek üyelerden Salim Sarı’nın getirilmesi yine ilgili komisyonlarda Besir Pehlivan’ın yerine görev yapması oylanıp oy birliği ile kabul edildi. Böylece belediye meclisinde Göcek Mahallesi’nden 3 meclis üyesinin görev yaptığını söyleyen Başkan Saatcı, Salim Sarı’ya görevinde başarılar diledi.

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında Faralya Mahallesi Kıdrak Mevkiinde bazı parsellere yönelik imar planı değişikliği talebi görüşülüp Salı günü yapılacak olan olağan üstü toplantıya havale edilmesi karara bağlandı.  Toplantıda kargı mahallesinden bazı parsellerin tamamının Fethiye Sulaması, Yanıklar ünitesi, yedek 6 kanalı olarak kullanıldığı ve kamulaştırma süresinin devam ettiği belirtilip bununla ilgili hazırlanan imar planı değişikliği dosyası ile Faralya Mahallesi Kızılcakaya Mevkiinde köy yerleşik alanı sınırları içerisinde planlı alanlara bitişik konumda ev yapılmak istendiği bununla ilgili istenen plan değişikliği oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi.

Göcek Mahallesi’ndeki kültür merkezinin bulunduğu alanın bir kısmının meydan olarak değiştirilmesi olmasından dolayı onaylanan imar planı değişikliğinin müzekkere ekindeki gerekçelere göre iptal edilmesinden dolayı imar komisyonuna havale edilmesi kararlaştırılırken mali hizmetler müdürlüğünün ticaret, ziraat, turizm, denizcilik, spor ve çevre faaliyetlerin geliştirilmesi için örnek projeler oluşturulması ve işletilmesi kurulacak laboratuvarlar ile ölçümlerin yapılması, olumsuz etkenlerin bertaraf edilmesi konularında faaliyette bulunmak üzere marina, balıkçı barınağı, Pazar yerleri, otopark işletmelerinin bir araya toplanması amacıyla Fethiye Belediyesi ticaret, ziraat, turizm, denizcilik, spor ve çevre bütçe içi işletmesi unvanı altında işletme kurulması ile ilgili madde hakkında uzman görüşü alınıp Salı günü yapılacak olağan üstü toplantıda görüşülmesi yine oy birliği ile kabul edildi.

21.07.2017