Belediyemiz'den şehit ailelerine 30 bin TL destek! 11 Ağustos 2016 Perşembe

Fethiye Belediyesi personeli tarafından toplanan 30 bin TL şehit ailelerine gönderildi. PKK ile mücadele sırasında şehit olan asker ve polis yakınlarına aktarılmak üzere 15 bin TL Mehmetçik Vakfı’na, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde demokrasi şehidi olan vatandaşlarımızın ailelerine verilmek üzere ise 15 bin TL Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na gönderildi.

Fethiye Belediye Başkan Behçet Saatcı, belediye personelince toplanan 30 bin TL’nin yarısının PKK ile mücadele sırasında şehit olan asker ve polis yakınlarına, diğer yarısının ise demokrasi şehitlerinin yakınlarına gönderildiğini açıkladı. Personeliyle gurur duyduğunu ifade eden Başkan Behçet Saatcı, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Allah yolumuzu açık ve aydınlık nasip eylesin. Başbakanlığımıza bağlı Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın oluşturduğu demokrasi şehitlerimizin yakınlarına destek olmak amaçlı bir yardım kampanyası var. Bir de Güneydoğu’da 1984 yılından bu yana mücadelede  şehit olan askerlerimizin yakınlarına destek veren, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan Mehmetçik Vakfı’mız var. Hem Bakanlığımıza hem de Mehmetçik Vakfı’na 15’er bin TL’yi gönderdik.  Aile fertlerim dediğim çalışma arkadaşlarımızla ve kurumumla ne kadar övünsem azdır. Onlarla gurur duyuyorum. Keşke şehidimiz olmasa da, biz de bunları yatırmasak. Ama bu da ülkemizin gerçeği. Tüm çalışma arkadaşlarıma duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Soma ve Van’a yardım göndermiştik.

Bu kampanya Fethiye Belediyesi için bir ilk değil. Fethiye Belediye personeli daha önce Soma’da maden faciasında vefat eden çalışanlarının ailelerine, Soma’ya giderek destekte bulunmuşlardı. 2011 yılında ise Van’da 7.2 şiddetinde depremde evlerini, ailelerini kaybeden bölge sakinlerine yardım araçları göndermişti.

20.09.2017