e
Başkan Saatcı, “Komisyondan geçerse, yargıya gideriz” 15 Temmuz 2016 Cuma

2014 seçimleri sonrası ilçeler ile büyükşehir arasında paylaşılan yolların tamamını Sayıştay Denetçisinin raporunu öne sürerek komisyona göndermeden geri almak isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, özellikle Fethiye, Bodrum ve Marmaris bölgelerinde kamuoyunun eleştirileri üzerine gündem maddesini imar komisyonuna gönderme kararı aldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bodrum, Marmaris ve Fethiye Belediye Meclis üyeleri özellikle geri alınmak istenen yollarla ilgili gündem maddesinde sert eleştirilerde bulundu. Meclis toplantısı sonrası Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yolları büyükşehir belediyesinin geri almasıyla ilgili maddenin komisyondan geçmesi durumunda konuyu yargıya götüreceklerini açıkladılar. Dün Muğla’da yapılan Büyükşehir Meclis Toplantısı’na katılan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise yolların geri alınmasıyla ilgili 23. maddenin yok hükmünde sayılmasını isteyerek, Başkan Saatcı ile birlikte, maddenin komisyona gönderilme kararına da ret oyu verdi. Fethiyeli Ak Partili Meclis Üyesi Onat Akdu ise, denetçi raporu doğrultusunda hareket eden büyükşehir meclisini eleştirerek “Kim ne derse desin Türkiye’de kanunu meclisler çıkartır” dedi. Maddenin büyükşehir meclisine sunulması Muğla’nın üç büyük ilçesi Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da tepkiyle karşılanırken, Fethiye için bu kadar önemli bir toplantıda Fethiyeli meclis üyeleri CHP’den Hüseyin Nebioğlu, Atabey Akgün ve Recep Şatır’ın meclis toplantısına katılmamaları dikkatlerden kaçmadı.

“Ortada samimiyetsizlik var”

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Behçet Saatcı, “Allah var ben şunu arzu ederdim. Bir hazırlık yapılmış. Bu hazırlık komisyonlara havale edildikten sonra yapılsaydı, çok daha inandırıcı olurdu. Ama şimdi bizim hepimize ek olarak Marmaris, Bodrum, Fethiye, Dalaman, Ortaca ile ilgili bize hazırlanmış bir rapor geldi. ‘Şu şu yolları, şu şu parkları alacağız’ diyor Büyükşehir Belediyesi. O çalışmalar yapılmayıp, bugün mecliste olduğu gibi imar komisyonu ve diğer komisyonlara gönderilseydi, çok daha doğru ve güzel olacaktı. Ama bakıyorsunuz, bir ön hazırlık yapılmış. Hem komisyona havale edelim diyorlar hem de ön hazırlık içerisine giriyorlar. İlçe belediye başkanları ve meclis üyeleri bunlardan rahatsız oldu. Bu hazırlığı kim yaptı? Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bizlere bir kez bile bir şey sorulmadan, komisyona görüşülmeden gündeme getirilmesi, ön hazırlık yapılması meclisin iradesinin üzerinde oldu” diye konuştu.

“Bir sayıştay denetçisinin tenkiti
büyükşehir meclisi iradesinin üzerinde değildir!”

Başkan Saatcı, Sayıştay denetçisinin bir tenkitinin büyükşehir meclisi iradesinin üzerinde olamayacağını söyleyerek, “Bir Sayıştay denetçisinin tenkiti Muğla’nın oylarıyla seçilmiş meclis üyelerinin iradesinin üzerinde olamaz. Benim demokrasi anlamında koymak istediğim tavır buydu. Eğer gündem maddesi komisyondan geçse bile yargıya götüreceğiz. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da aynı şekilde ifade etti. Ben Fethiye’yi kurtarayım, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ‘ne yaparsa yapsın demiyorum! Ben kendi istediğimi diğer ilçeler içinde istiyorum ki, zaten tavır bu olmalı. Ben ilçemi kurtarmışım, gerisinden ‘bana ne’ olmaz!”

“Kimse ön kesemez!”

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün, “Osman Gürün, 2019 seçimleri öncesi Bodrum, Fethiye ve Marmaris’in büyükşehir için önünü kesiyor” açıklamalarını soran gazetecilere Başkan Saatcı, “Siyasette ön kesme olmaz. Sol şerit hep serbesttir. Geçen gider, kalan kalır. Kimse kimsenin önünü kesemez” dedi.

13.12.2017