e
Başkan Saatcı ezeli rakipleri yemekte bir araya getirdi. 13 Temmuz 2016 Çarşamba

Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de kurulan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’ın taraftar derneklerini yemekte bir araya getirdi. Yemekte konuşan Başkan Saatcı, “Gün geldi, taraftarlarımız birbirleriyle kavga etti. Gün geldi, gencecik çocuklarımızı toprağa verdik. Bakın demek ki, bir araya gelinebiliyormuş. Bu masadaki birlik ve beraberlik inşallah, eskisi gibi tüm takım taraftarlarının bir arada maç seyrettiği ortamların gelmesine ve son 4-5 yıldır süren takımlar arası ayrımcılığın son bulmasına vesile olur” dedi. Başkan Saatcı ayrıca tüm taraftar derneklerini de Fethiyespor’a desteğe davet etti ve ekledi; “Biz her şeyden önce Fethiyesporluyuz”

“Renkler uğruna gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz”

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftar dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekte, renkli görüntüler ortaya çıktı. Yemek masasında bir arada oturmayı tercih eden taraftar dernek yöneticileri, sık sık sohbet ettiler. Tüm taraftar derneklerini yemekte bir araya getiren Başkan Saatcı, “Bundan 5 ya da 6 yıl önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kürek takımlarını bir araya getirmiştik. Aslında gökkuşağı ne kadar güzel gözüküyorsa, buradaki farklı renkler de gökkuşağı gibi güzel… Türkiye’de hep ayrılıkla ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Oysa, bizi birleştirecek o kadar ortak noktalarımız var ki… Sözde sanki birbirine düşman gibi gözüken Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin taraftar dernekleri şuan aynı sofrayı paylaşıyor. Demek ki, birlikte olunca daha çok fayda var, ayrılıkta ise azap… Ayrılığa hiç gerek yok. Gün geldi, taraftarlarımız birbirleriyle kavga etti. Gün geldi, çok genç çocuklarımızı toprağa vermek zorunda kaldık. Ne için? Senin rengin, benim rengim…  1970 – 1980’li yıllarda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında taraftarlar hep birlikte maç izliyorlardı. Son 4-5 yıldır takımlar üzerinden ayrımcılık yapılmaya başlandı. Bu masa bugün bunların doğru olmadığını çok iyi bir şekilde gösteriyor” diye konuştu.

“Endüstriyel futbol yara aldı”

Konuşmasını endüstriyel futbol hakkındaki düşüncelerini aktararak sürdüren Başkan Saatcı, artık endüstriyel futbolun yara aldığını, ruhun ön plana çıktığına değinerek, “Her şeyin paraya endekslendiği bir dünya ve vahşi kapitalizm ile devam eden hayatta demek ki, duygularıyla hayatını sürdüren insanlarda var. Endüstriyel futbol artık yara aldı. Ruh ön plana çıkıyor. Bakın, İngiltere Premier Ligi şampiyonu Leicester City. Kim bu takımın sezon başında şampiyon olacağını söyleyebilirdi? Portekiz’in Avrupa şampiyonu olması aynı şekilde. Artık ruhuyla savaşanlar kazanıyor” dedi.

“Tüm taraftar derneklerinin üst kimliği Fethiyespor’dur”

Fethiyespor’un şehrin üst kimliği olduğunu ifade eden Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Beşiktaşlı, Galatasaraylı ya da Fenerbahçeli olabiliriz. Fethiye’de yaşayan insanlar olarak üst kimliğimiz Fethiyespor’dur. Bu toplantıları Fethiyespor Kulübümüz ve Fethiyespor taraftarımız çatısı altında da sürdüreceğiz. Tüm taraftar derneklerinin Fethiyespor için omuz omuza hareket etmesini ve stadı doldurmasını istiyorum.”

“Bu birlik ve beraberlik ülke geneline yayılsın”
Fethiye Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Cihan Ünal ise, Fethiye’de gerçekleşen bu birlik ve beraberliğin tüm ülke genelinde sürmesini temenni etti. 1980’li yıllarda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının bir arada maç seyrettiklerini ve hiçbir olay yaşanmadığını dikkat çeken Ünal, eski günlerin bir an önce gelmesini, bunun için kulüp yöneticileri ve federasyonun bir adım atması gerektiğini ifade etti. Ünal, Fethiyespor’a taraftar dernekleri olarak destek olacaklarını konuşmasına ekledi. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Serap Ülkü ise, Fethiyespor’a geçen sene kombine alarak destek olduklarını belirterek, bu sene tüm derneklerinde bir arada Fethiyespor’un yanında olacaklarına dikkat çekti. Galatasaray Taraftarlar Derneği temsilcisi Emrecan Arıkan ise, ezeli rakipler ile birlikte maç seyretmeyi özlediklerini, yöneticilerin ortamı germemesi gerektiğini ifade ederek, Fethiyespor için ilerleyen günlerde bir etkinlik düzenlenebileceğini söyledi.

23.11.2017