“Rahmetli Alparslan Türkeş, Behçet Saatcı’yı çok severdi” 9 Temmuz 2016 Cumartesi

MHP Lideri Rahmetli Alparslan Türkeş’in Doktoru Selim Kaptanoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Behçet Saatcı’nın gençlik yıllarında ülkücü camiaya büyük hizmet ettiğini söyleyen Kaptanoğlu, “Rahmetli Başbuğumuz Türkeş, hizmetlerinden dolayı Behçet Saatcı’yı çok severdi. Ben de Fethiye’ye geldim. Başkan bir ülkücünün nasıl hizmet yaptığını herkese gösteriyor” dedi.

“Hayatın duruş olduğunu gösteren ağabeylerimizden bir tanesi…”

Samimi ortamda geçen ziyarette Başkan Behçet Saatcı, “Biz gençlik yaşlarımızdayken, Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, 12 Eylül ihtilalinden sonra tutuklanınca, hastanede onunla ilgili tüm bilgileri Selim Ağabey'den alıyorduk. Eksik olmasın, Fethiye’ye gelip, bizleri ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi’nin son zamanlardaki olaylarla ilgili tavrını net olarak ortaya koyan, hayatın duruş olduğunu gösteren Saygıdeğer Ağabeylerimizden bir tanesi… Hem ülkücü duruşundan dolayı hem de rahmetli Başbuğ’umuza vermiş olduğu değerli hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Onunla gurur duydum”

Başkan Saatcı’yı gençlik yıllarından bu yana tanıdığını belirten Kaptanoğlu ise, Rahmetli Alparslan Türkeş’in Behçet Saatcı’yı çok sevdiğini dile getirdi. MHP’nin Kurucu Lideri Merhum Alparslan Türkeş’e çok yakın isimlerden birisi olan Selim Kaptanoğlu, “Behçet Başkanımı ben çok yıllar öncesinden tanıyorum. Ülkücü camiaya yaptığı hizmetleri çok iyi biliyorum. Başbuğumuz Alparslan Türkeş, gençlik yıllarında çok hizmetleri olduğundan Behçet Başkanımı çok severdi. Fethiye’ye geldim ve onunla gurur duydum. Ben ondan bayağı bir yaşlıyım. Bir ülkücünün nasıl hizmet yapabileceğini herkese gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

29.06.2017