Cam atıkları kaynağından ayrı toplanacak. 28 Haziran 2016 Salı

Fethiye Belediyesi ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Fethiye Belediyesi, Çevko ve Kaydem Plastik ile imzalanan protokole ek olarak Anadolu Şişe Cam A.Ş ile camların kaynaklarından toplanmasıyla ilgili yeni bir projeye imza attı.

Fethiye Belediyesi, Çevko ve Kaydem Plastik arasında yapılan üçlü protokol ile ilçemizde ambalaj atıklarının toplanması ile ilgili yeni bir sürece girildi. Yapılan üçlü sözleşmeye ek olarak cam üreticisi olan Anadolu şişe cam A.Ş ve cam işleme tesisi olan Muzaffer Pınarbaşı ile Cam atıkların kaynağında ayrı toplanması ile ilgili çalışma başlatıldı.

1770 tane toplama ünitesi daha hizmete girdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayraktar, “İlçemizde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için bundan öncede birçok çalışmamız olmuştur. Yapılan bu yeni girişimle ambalaj atıklarının daha verimli toplanması ve toplama sistemini bir üst seviyeye taşımayı planlıyoruz. Bu kapsamda yapılan protokoller ve çalışmalar doğrultusunda ambalaj atıkları toplama sistemine 1000 adet iç mekan atık biriktirme kutusu, 20 adet pet şişe görünümlü toplama kafesi, 750 adet özel tasarım cam atık toplama ünitesi ve bu atık ünitelerinin toplanması için özel nitelikli atık toplama aracı ve diğer ekipmanlar saygıdeğer halkımızın hizmetine sunulmak üzere şehrimize kazandırılmıştır” dedi.

Öncelik turizm bölgeleri’nde…

Ünitelerin ilk etapta Fethiye merkez, Ölüdeniz, Çalış ve Göcek bölgelerine nüfus yoğunluğu ve turizm işletmelerin fazla olduğu alanlara koyulduğunu ifade eden Bayraktar, “İlerleyen günlerde tüm mahallelerde ünitelerimiz hizmet verecek. Kaydem plastik ve müdürlüğümüz personelleri tarafından ünitelerin bırakıldığı alanların etrafındaki tüm işletme ve konutlara cam atıkların ayrı atılması hususunda bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

01.05.2017