e
Fethiyeliler komşularıyla iftar açtı. 18 Haziran 2016 Cumartesi

Fethiye Belediyesi tarafından Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan “Komşunla iftar aç” sosyal projesi binlerce Fethiyelinin katılımıyla yapıldı. Fethiye’nin dört bir köşesinde komşularıyla iftar açan vatandaşlar fotoğraflar çekerek, Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘facebook/fethiyedeiftar’ sayfasında paylaştı.

Fethiye Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan, “Komşunla iftar aç” kampanyası Türkiye’de ses getirerek kamuoyundan büyük destek almış, Fethiyeliler evlerinde, cadde ve sokaklarda komşularıyla iftar yapmıştı. Kampanya bu sene, Hz. Muhammed (SAV)’ın “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” hadisinin birleştirici mesajı ve “Komşunla iftar aç” sloganıyla gerçekleştirildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, Fethiye Evi’nde komşularıyla birlikte iftar açtı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Saatcı, “Kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerine bir nebze de olsa katkı sağlayacağını düşündüğümüz 'komşunla iftar aç' geleneğimizi sürdürüyoruz. Bu geleneğin sadece Fethiye’mizde değil, ülkemizin her köşesinde uygulanması temenni ediyorum” dedi.

“Kapitalist sistem değerlerimizi yok ediyor”

Kapitalist sistemin tüm değerlerimizi yok ettiğini söyleyen Başkan Saatcı, “Kapitalist sistem bizim tüm değerlerimizi yok etmeye başladı. Bunlardan en önemlisi de komşuluk ilişkileri… Bizler Fethiye Belediyesi olarak, komşuluk ilişkilerini arttırmak adına ‘Komşunla İftar Aç’ kampanyası başlatmıştık. Bir apartmanda üstte oturan insanımız, alttaki komşusuyla ‘merhabalaşmıyor’ ya da kapı komşusuyla hiç selamlaşmıyor. Belediyemiz olarak biz de, işte bu şekilde kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini kuvvetlendirmek için bu geleneği başlattık” ifadelerini kullandı.

“Biz komşularımızı şikayet etmeyiz”

Komşularıyla iftar açan Yüksel Çakmak ise, komşuluk ilişkilerinin yok olma durumunda olduğunu ancak Belediye Başkanı’nın çağrısı üzerine bu kampanya ile 2013 yılından bu yana Fethiye’de her Ramazan ayında komşularla iftar yapıldığını vurgu yaptı. Bu geleneğin Türkiye’nin her noktasında yapılması gerektiğini söyleyen Çakmak, “Biz komşularımızı şikâyet etmeyiz. Ya iftar ya da iftihar ederiz” diye konuştu.

"Birlikte olmak için buradayız"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın eşi, Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu  Nesrin Saatcı ise, "Komşularımızla beraber 2013 yılından bu yana burada buluşuyoruz. Herkes birer tas yemek getiriyor ve bir sofra oluşturuyoruz. Burada önemli olan doymak değil, birlikte olmak. Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul eylesin" dedi.

Facebook sayfasına fotoğraf yağdı.

Komşularıyla iftar açan Fethiyeliler, iftar sofrası fotoğraflarını Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘facebook/fethiyedeiftar’ sayfasında paylaştı. Fethiyeliler iftar saatinin başlamasıyla sosyal medyaya fotoğraflarını atarak, geleneğe destek verdi.

13.12.2017