Fethiyeliler komşularıyla iftar yapacak. 16 Haziran 2016 Perşembe

Fethiye Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan, “Komşunla iftar aç” kampanyası Türkiye’de ses getirerek kamuoyundan büyük destek almış, Fethiyeliler evlerinde, cadde ve sokaklarda komşularıyla iftar yapmıştı. Kampanya bu sene de, Hz. Muhammed (SAV)’ın “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” hadisinin birleştirici mesajı ve “Komşunla iftar aç” sloganıyla 17 Haziran Cuma günü tekrar yapılacak. Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan bu sosyal proje için, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tüm Fethiyelileri komşularıyla iftar yapmaya davet etti.

Sosyal medyada fotoğraf paylaşımı yapabilecekler.

17 Haziran Cuma günü gerçekleşecek olan ‘Komşunla iftar aç’ etkinliğiyle ilgili Fethiye Belediyesi sosyal medyadan da çeşitli duyurular yapmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Fethiyeliler Pazartesi günü komşularıyla yaptığı iftar sofrasının fotoğrafını “www.facebook.com/fethiyedeiftar” sayfasında paylaşabilecek.

“Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz…”

Kampanyaya tüm Fethiyelileri davet eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Kaybolmaya yüz tutmuş bazı değerlerimizi ayakta tutalım düşüncesiyle, ‘komşunla iftar aç’ diye bir kampanya başlatmıştık. Ayın 17’sinde Cuma günü tüm Fethiyelileri ben oruç tutsun, tutmasın komşularıyla iftar sofrasında buluşmaya davet ediyorum. Ben de o gün evimde veya Fethiye Evi’nde komşularımla soframı paylaşacağım. Komşuluk ilişkileri toplumda her geçen gün zayıflıyor. Fethiye Belediyesi olarak pamuk ipliğine bağlı bu komşuluk ilişkilerini daha da sağlamlaştırmak için tüm Saygıdeğer Fethiyelileri komşularıyla iftar açmaya davet ediyorum” dedi.

01.05.2017