Başkan Saatcı orucunu iftar çadırında vatandaşlarla açtı. 7 Haziran 2016 Salı

Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca 3’ü şehir merkezinde olmak üzere belde ve köylerde günlere tabi olarak kurulacak iftar çadırları vatandaşlarla buluşacak. İlk iftarda da yaklaşık 4 bin vatandaş Ramazan çadırlarına akın ederken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da vatandaşlarla birlikte Ramazan ayının ilk orucunu şehir merkezindeki iftar çadırında açtı. Görevli personelle görüşen ve dağıtımları izleyen Başkan Saatcı, ezan sesinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlarla birlikte ilk iftarını yaptı.

İftar çadırını ziyaret eden Başkan Saatcı, vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini kutladı. Ramazan ayının ilk orucunu Köprübaşı’nda kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açan Başkan Saatcı, “Köprübaşı'nda, Çatalarık'ta ve Menteşeoğlu'nda sabit, onun dışında da merkezin dışındaki bütün mahallelerimizde de günlere tabi Allah izin verirse iftarlarımızı açacağız. Her akşam 4000 kişiye yemek vereceğiz. İhtiyaç olursa çoğaltılabiliyor da.  Her şeyden önce Allah-ü Teala'ya Allah'a hamd-ü senalar ediyoruz. Ramazan'a kavuşturdu bizi. Ramazan hoşgörü, paylaşmak, kucaklaşmak, günahlardan sıyrılma, feraha erme... Hepimizin her şeyden önce dünyanın en acı ve en tatlı tek organı olan dilimize dikkat etmeliyiz. Hoşgörüyü öne çıkarmalıyız. Millet olarak gerçekten çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İçimizde 3,5 - 4 milyon Suriyeli var. Terör sıkıntısı var. Her gün şehitlerimiz geliyor. Bu ayda önceden savaşlar bile yapılmazmış, şimdi kan dökmeye doymuyor, namussuzlar, şerefsizler. İmanın en zayıf noktasındayız. İmanın en zayıf noktası dua etmek. Ramazan hoş geldi, sefa geldi, bereketiyle geldi” dedi.

Evlere sıcak yemek
Belediye ekipleri Ramazan ayı boyunca evinden çıkamayan kimsesiz vatandaşların evine de sıcak yemek servisi yapmaya başladı.  Fethiye’nin üç bölgesinde iftar çadırları kurulurken,  Fethiye’ye bağlanan tüm belde ve köylerde de sırayla iftar yemeği verileceği öğrenildi.

24.06.2017