e
BASIN BİLDİRİSİ 01 Haziran 2016 Çarşamba

Fethiye Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeleri olarak: Yarın yani 02 Haziran 2016’da, Almanya Devleti parlamentosunda oylanacak olan, sözde ermeni soykırımı kabul yasasının, geçmesi halinde; kökleri tarihe dostluğa dayanan, 1. Dünya Savaşına beraber girmiş, 1960’dan sonra iş gücü desteği verilmiş, şuanda da 3,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı Almanya ile, ilişkilerimizi sıkıntıya sokacağını, tarihin tarihçiler tarafından yazılması gerçeğini, hiçe sayacak böyle bir kararın, hiç kimseye fayda sağlamayacağının bilinmesini isteriz.

Ayrıca bu tip kararları almaya kalkanları, fazla değil 65-70 yıl önceki tarihleri ile yüzleşmeye davet ederiz.

11.12.2017