e
Fethiyeli Şehidimiz Kıvanç Cesur son yolculuğuna uğurlandı. 26 Mayıs 2016 Perşembe

Van'ın Çaldıran ilçesinde şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Fethiyeli Binbaşı Kıvanç Cesur (40), Muğla’da son yolculuğuna uğurlandı. Aynı zamanda Belediyemiz Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur’un da yeğeni olan şehit Kıvanç Cesur için Muğla’ya binlerce vatandaş akın etti.

Van Çaldıran-Ağrı Doğubeyazıt karayolunda, teröristlerin yoldan geçen TIR'ları ateşe vermesi üzerine, olay yerine zırhlı araç ile hareket eden Çaldıran İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur'un bulunduğu zırhlı araç yoldan geçerken, teröristler yola döşenen el yapımı patlayıcıları infilak ettirdi. Patlama sonrası Binbaşı Kıvanç Cesur ve 5 asker şehit düştü.

Şehit binbaşının naaşı Van'da düzenlenen askeri törenin ardından uçak ile Konya'ya getirildi. Eskişehir'de oturan şehidin eşi de Milas-Bodrum Havalimanı'na getirildi. Binbaşı Cesur'un Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra askerler tarafından baba evine götürüldü. Toplanan binlerce kişi gözyaşı döktü, teröre lanet okundu. Eşi Selda ve 1,5 yaşındaki oğulları Demir Alp, babasının tabunun başında ağladı. Şehidin cenazesi, ailesinden helallik alındıktan sonra, Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Kurşunlu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Binbaşı Cesur'un cenazesi, Yeni Mezarlık Şehitliği'ne defnedildi.

11.12.2017