e
“Londra ne kadar güvenliyse, Fethiye’de o kadar güvenlidir” 24 Mayıs 2016 Salı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yaklaşık 2,5 milyon dinleyici kitlesi olan BBC Radyo’ya konuk oldu. Haber muhabiri Nick Garnett’ın terörün turizme etkisiyle ilgili sorularını açık yüreklilikle cevaplayan Başkan Saatcı, “Roma, Madrid, Brüksel, Paris, Londra ne kadar güvenliyse, Fethiye, Muğla, Ankara, Antalya o kadar güvenlidir. Bunlar ne kadar güvensizse, benim ülkemde o kadar güvensizdir. Artık terörün sınırları yok” diyerek turistleri Fethiye’ye davet etti. BBC Radyo internet sitesinde Başkan Saatcı’nın demecini, “Mayor, ‘This is the year  come Turkey’” başlığı ile manşete taşıdı.

Başkan Saatcı’nın BBC’ye vermiş olduğu röportajdan notlar şu şekilde yer aldı;

“Coğrafyamıza ve kalitemize güveniyoruz”

-  Nick Garnett: “Turizm’deki düşüş sizi nasıl etkiledi?”

-  Başkan Saatcı: “1990’lı yılların başlarında PKK teröründen yine aynı sıkıntıları yaşamıştık. Biz bu durumun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de turizmin artacağını düşünüyoruz. Çünkü ülkemize gelen turistlere sağlanan imkânları ve Allah vergisi doğal güzellikleri sağlayacak başka bir ülke yok! O yüzden biz çok rahatız. Daha doğrusu biz coğrafyamıza, doğal kalitemize güveniyoruz”

“Artık terörün sınırı yok!”

- Nick Garnett: “Turistler terör saldırılarından dolayı Türkiye’ye gelmek istemiyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?”

-  Başkan Saatcı: “Bunu Türkiye'ye ve Fethiye'ye diye indirgememek lazım. Roma, Madrid, Brüksel, Paris, Londra ne kadar güvenliyse, Fethiye, Muğla, Ankara, Antalya o kadar güvenlidir. Bunlar ne kadar güvensizse, benim ülkemde o kadar güvensizdir. Artık terörün sınırları yok!”

“Bu sene gelen turistler kendilerini özel  hissedecek”

-  Nick Garnett: “Buraya gelmek isteyen turistlere neler söylemek istersiniz?”

-  Başkan Saatcı: “Turistleri biz Türkiye’ye bekliyoruz. Niye bu sezon bekliyoruz? Bu sene gelen turistlerimiz kendilerini özel hissedecekler. Bu yıl işletmelerimiz onları el üstünde tutacak. Otellerimiz, restoranlarımız, esnaflarımız geçtiğimiz yıllara göre verdiği hizmeti çok daha kaliteli verecek. Onlar dört gözle bekliyorlar. Bu yüzden bu yıl gelen turistler şimdiye kadar yaşadıkları tatilin çok çok kalitesini yaşayacaklar.”

11.12.2017