Ekstremite Cerrahisi Kongresi Fethiye’de yapılıyor. 12 Mayıs 2016 Perşembe

15. Ulusal Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresi Fethiye’de yapılıyor. Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen bilim adamlarının katılımıyla gerçekleşen programda, açılış konuşmasını Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yaptı.

Program başlangıcında Fethiye tanıtım videosu yayınlandı. Açılış konuşmasını yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, katılımcılara Fethiye hakkında bilgiler aktardı. Başkan Saatcı, “Bir turizm kenti olmasına rağmen milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatmak içinde çaba harcayan bir şehir Fethiye. Turizm otoritesi bir arkadaşımız, turizm bölgelerini tamamen dolaşmış. İsim vermeyeceğim ama Fethiye ile ilgili kullandığı bir cümle var. Bize, ‘Dinlenmenin merkezi’ diyor. Ben bu tabirin Fethiye için çok doğru olduğunu düşünüyorum. Fethiye’ye geldiğinizde Müslüman bir Türk şehrinde yaşadığınızı hissedersiniz. Turizmin getirdiği ‘kendini kaybetme’ olayını Fethiye’de göremezsiniz. Fethiye kendi iç dinamitleriyle kendi kendine yeten bir şehir. Ben böyle bir şehirde sizleri ağırlamaktan mutluluk duydum. Yapacak olduğunuz çalışmalarla insanlığa hizmet edeceksiniz.  Sizin yaptığınız çalışmalarla da Dünya daha yaşanılabilir bir hale gelecek. İlmi, bilimi ayağımıza getirdiniz. Burada kaldığınız sürece şehrimizin şeref konuklarısınız” diye konuştu.

Prof. Dr. Hayati Durmaz ise, kongrenin yapılmasında büyük emek sarf edildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya plaket takdim edildi. Bilim adamlarının kendi dallarında yaptığı konuşmalarla süren kongre 15 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

29.05.2017