Şehidimiz Burak Cantürk için mevlid yemeği düzenledik. 08 Mayıs 2016 Pazar

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk için Fethiye Belediyesi tarafından mevlid yemeği düzenlendi.  Dört tarafı Türk Bayraklarıyla süslenen Çalıca kapalı pazarında gerçekleşen yemeğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan yemeğe Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cafer Oğuz, Dalaman Hava Meydan Üs Komutanı Albay Murat Selçuk Çöl, Fethiye Garnizon Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı, Giresun Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Espiye Dernekler Federasyonu Başkanı Temel Kahveci, Şehidin annesi Döndü Cantürk, Babası Ali Cantürk ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid’de aynı zamanda Ankara’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru şehit Orçun Munyas’ın ailesi de yer aldı.

Duygulu anlar yaşandı.

Şehidimiz Burak Cantürk için gerçekleştirilen yemekte Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından dualar okundu. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı eşi Nesrin Saatcı ile birlikte şehit ailelerini ve yakınlarıyla birlikte uzun süre vakit geçirdi. Şehit yakınları Başkan Behçet Saatcı’ya sarılınca, duygu dolu anlar yaşandı.

20.09.2017