Çevreci öğrenciler Başkanla kahvaltı da bir araya geldi. 7 Mayıs 2016 Cumartesi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu, Çevre Koruma ve Kontrol Programı ile yapılan işbirliğiyle ile Fethiye'de 41 mahallede geri dönüşüm bilgilendirilmesi yapıldı. Bir yıllık çalışma sonrası Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, çevreci öğrenciler, öğretim görevlileri ve Belediye ekipleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Geri dönüşüm projesi kapsamında çevreci öğrenciler ve belediye ekipleri ev ev gezerek bilgilendirme çalışması yaptılar. Özellikle geri dönüşüm atıklarının çöp olmadığı ve geri kazanılabilir atıkların toplanılması ile geri kazanımı hakkında bilgiler aktarıldı.  Evlerde en büyük hatanın bitkisel atık yağların lavaboya ve çöpe dökülmesi olduğu yapılan ev bilgilendirme gezilerinde ortaya çıkarken, Belediye Çevre ekiplerince bitkisel atık yağların her gün düzenli bir şekilde toplanıldığı vatandaşlara aktarılırken, aynı zamanda 444 90 82 numarayı aradıklarında hemen atıkların toplama sürecinin başlatıldığı bilgisi vatandaşlara anlatıldı.

Yaklaşık bir yıl süren ev ev bilgilendirme çalışması sonrası çevreci öğrencilerle bir araya gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, öğrencilere seslenerek, "Çevresel çalışmalarla aslında kendinize bir şeyler yapıyorsunuz. Ben burada sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif aldım. Ben hocalarıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Hep beraber Fethiye'yi daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çalışacağız. Ben Fethiye için vermiş olduğunuz tüm desteğe teşekkür ediyorum. Hayat size hep gülsün inşallah" diye konuştu.

Kahvaltıdan sonra kafe reis yanındaki balıkçı barınağında belediye görevlileri tarafından koruma altına alınan yaban ördeği ve yavrularını görünce sevincini basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Saatcı, "Ördek adasıyla Fethiye'nin gündemine gelen yaban ördeklerinin sahiplenilmesi sonrası iki yaban ördeği daha burada bir aile kurdular. Onlara küçük bir yuva yapmışlar. Ben bu sahiplenmeden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İşte Fethiye böyle çevresel değerleriyle iç içe olan bir şehir. Yaban hayatının Fethiye'de popülasyonun çoğalmasına katkı sağlayan herkesi teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe makam aracı yerine bisikletiyle gelip giden Başkan Saatcı'ya, sahil bandındaki işletmecilerde alkışlayarak takdir etti.

24.06.2017