Nif’de Hıdrellez coşkusu 5 Mayıs 2016 Perşembe

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle, bölge halkının imece usulü gerçekleştirdiği Nif Hıdırellez etkinliğine bin 750 kişi katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen Hıdırellez etkinliğinde, dualar okundu. Köy Muhtarı Ferhat Uysal, “Bu kadar büyük katılımın olması ve böyle bir organizasyonu Fethiye Belediyesi sayesinde gerçekleştirdik. Ben büyük katkılarından dolayı Belediyemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan birisi olan Hıdrellez, Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Nif mahallesinde gerçekleşti. Yoğun katılımla yapılan etkinlik eski cami yanında Fethiye Belediyesi’nin geçen yıl tamamen parke döşemesi gerçekleştirdiği bölgede yapıldı. Fethiye Belediyesi personellerinin sabah erken saatlerde kurduğu Hıdrellez çadırına bin 750 kişi katılım gerçekleştirdi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, “Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez şeklini almıştır” diyerek, “Fethiye Belediyesi’nin bu tür etkililiklere bakış açısı bellidir. Vatandaşlarımızın imece usulü gerçekleştirdiği bu etkinliğimize Belediye olarak elimizden geldiğince destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün katılımın yoğun olması bizleri ayrıca sevindirdi.” dedi.

24.06.2017