e
“Büyükşehir yasası acilen değişmeli” 30 Nisan 2016 Cumartesi

Malatyalılar Derneği Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Ateş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Ege bölgesinde sürekli il il, ilçe ilçe gezdiklerini ifade eden Ateş, “Gittiğimiz her yerde büyükşehir yasasından insanlar rahatsız. Bir an önce bu yasa değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Samimi ortamda geçen ziyarette Büyükşehir yasası sonrası birçok il ve ilçedeki gözlemlediği durumu gazetecilerle paylaşan Malatyalılar Derneği Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Ateş, “Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’nın Fethiye’de büyük çalışmalar yaptığını bizler biliyoruz. Fethiye’yi nereden nereye getirdiğini zaten hep beraber görüyoruz. Ama bu bölgede şunu belirtmeliyim ki bir sıkıntı var. Turizm bölgelerinde büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerinden alınan yetkilerin tekrar geriye verilmesi gerekiyor. Gittiğimiz her yerde büyükşehir yasasından insanlar rahatsız. Bir an önce bu yasa değişmesi gerekiyor. İlçe belediyelerine eski yetkileri verilmesi şart. Ben Başkanımı her şeye rağmen yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyorum. Ömrü yettiğince Fethiyelilerin ona sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Tek isteğimiz halka hizmete yasa engel olmasın”

Büyükşehir yasasının değişmesi taleplerinin sadece halka daha iyi hizmet verilmesi için olduğunu söyleyen Başkan Behçet Saatcı ise, “Yoksa bizim şahsi bir beklentimiz yok. Tek isteğimiz muhatap olduğumuz kesimin önüne yasa konmadan tüm sorunların ve taleplerin çözülmesidir. Ben başkanımın nezaket ziyaretine teşekkür ediyorum” dedi.

13.12.2017