Skip Navigation Links

Haber Detay


FETHİYE BELEDİYESİ’NİN KATKILARIYLA YAPILAN İNCİRKÖY CAMİİ İBADETE AÇILDI


Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever vatandaşlar tarafından İncirköy mahallesine kazandırılan İncirköy Camii, Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Fethiye Belediyesi, manevi değerlerinin yanında, aynı zamanda mahalle halkı için buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. İlçedeki birçok caminin iç ve dış yenilenmesi, çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve temizlik gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Fethiye Belediyesi, bu defa da İncirköy Camii’nin yapımına destek oldu.

Cuma namazı sonrası açılışı gerçekleşen camii açılışında İncirköy Muhtarı Orhan Orhon yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Alim Karaca'ya ve camiinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Orhon, “Mahallemize camiinin kazandırılması için camii arsasını bağışlayan Ramazan Türkoğlu ve eşine, kısa sürede yapımının tamamlanması için emeği geçen başta Alim Karaca başkanımız olmak üzere tüm belediye ekiplerine ve hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğun katılım ile geçen açılışta siyasi bir değerlendirmede bulunmayan Belediye Başkanı Alim Karaca, “Şimdiki camiinin olduğu yerden büyük araçlar geçemiyor. Halkımızın başka bir yere yeni bir camii yapılması talebi oldu. Camii yapılması için kendi yerini veren Ramazan Türkoğlu ve eşine teşekkür ediyorum. Ellerinden öpüyorum. Hayırseverlerin desteği ve belediyemiz işbirliğinde İncirköy camiini kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmete sunduk. Açtığımız kutsal mekanda, dualarımızın kabulünü diliyorum” dedi. Karaca ayrıca 41 mahallede ve çevre ilçelerde yapılan sosyal yardımlar ve öğrencilere verilen burslara da dikkat çekti. Karaca, “Fethiye’mizin her yerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla birlikte olduk. Fethiye haricinde bize talepte bulunan Seydikemer’den Ortaca’ya kadar birçok vatandaşımıza el uzattık. Öğrencilerimizin üniversite hayatlarına katkı vermek için burslar verdik. Şimdi yine gençlerimiz için; Gençlik Merkezi projesini de faaliyete geçireceğiz” dedi.

Bölge halkından gelen talepler doğrultusunda geçen yıl Haziran ayında temeli atılan ve yapımı sadece 9 ayda tamamlanan İncirköy camii, konuşmalar ve Fethiye Müftüsü Kamil Oktay’ın okuduğu duaların ardından protokol mensupları ile vatandaşların kurdele kesimiyle ibadete açıldı. İncirköy camiinde aynı anda yaklaşık 300 kişi ibadet edebiliyor.