Skip Navigation Links

Haber Detay


FETHİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE VE ÜNİFORMA DESTEĞİ


Fethiye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye ve üniforma desteğine devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen destek projesi kapsamında geçen yıl 400 öğrenciye yardımda bulunulurken, bu yıl ise bu rakamın 750 öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

Kırtasiye ve Üniforma Desteği Esnafın da Yüzünü Güldürecek
Fethiye Belediyesi kırtasiye ve üniforma desteği için ayırdığı tutarı, başvuruları tamamlanan ve gerekli incelemelerden geçen ailelerin Belediyem Kart’larına yüklemesini gerçekleştirecek.

Belediyem Kart’lara yüklenen bakiyeler yalnızca sisteme kayıtlı yerel esnafın dükkanlarında kullanılabilecek. Bu sayede hem öğrencilerin hem de yerel esnafın desteklenmesi sağlanacak.

Karaca, “Hem ailelerimizin hem de yerel esnafımızın yanındayız”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Geleceğimiz olan evlatlarımızın eğitimi çok hassas bir konu. Geçtiğimiz sene 400 öğrenciye ulaşmış, gerekli yardımları yapmıştık. Bu sene bu rakamı 750 öğrenciye ulaşmasını hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize bir nebze de destek olmak istiyoruz. Çünkü üzülerek ifade etmeliyim ki; eğitimde fırsat eşitsizliği, çocuklarımızın geleceğini doğrudan etkiliyor. Bu konuyla ilgili arkadaşlarım hassasiyetle çalıştı. Hem öğrencilerimize destek verirken, hem de yerel esnafın yanında olmaya çalışacağız. Belediyem Kart projesinin temelinde yerel esnafımızın ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak vardı. Tüm bu sosyal projeleri hayata geçirilmesinde emeği olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesileyle eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması diliyorum” dedi.

 

Kırtasiye ve Üniforma Desteği ile ilgili istenen belgeler şu şekilde yer aldı;

  • Beyanlı Dilekçe
  • Muhtarlıktan fakirlik belgesi
  • Öğrenci Belgesi