Skip Navigation Links

Haber Detay


Arkeo-Park için çalışmalar başladı


Fethiye Belediyesi Kesikkapı Mahallesi’ne Arkeo-Park kazandırıyor. Projenin ön görüşmesi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımlarıyla yapıldı.

Kesikkapı Mahallesi’nin Amintas Kral mezarı ve kaya mezarları dışında turizme açılması ve kültür turizmi açısından ilgi görecek olması bakımından Arkeo-Park projesi de büyük önem arz ediyor. Fethiye Belediyesi, Fethiye Müzesi, Telmessos Yüzey Araştırma ekibi ve belediye daire amirleriyle yapılan ortak çalışmada, projenin kısa süre içerisinde hayata geçirileceği öğrenildi.

Telmessos Yüzey Araştırması çalışmaları için Fethiye’de olan;  Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. İsa Kızgut başkanlığında, Alanya Alattin Keykubat Üniversitesinden Doç. Dr. Nisa Yılmaz Erkovan, Liverpool Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Doç. Dr. Alan Greaves projenin başındaki isimler olacak. Kültürel mirasın korunması konusunda çalışmalar yapan emekli öğretim görevlisi Gülşen Yegen de projenin içerisinde yer alıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, böylesine değerli bir proje için Fethiye Belediyesi ve ilgili tüm kurumlara teşekkür etti. Kesikkapı Mahallesi’nin Amintas Kral mezarı ve kaya mezarları dışında turizme açılması ve kültür turizmi açısından önem arz eden bir proje olduğunu kaydeden Karaca, projeyi kısa sürede bitirmek istediklerini kaydetti.