Skip Navigation Links

Haber Detay


Lavanta bahçesinin üçüncü hasadı alındı


Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin üçüncü hasadı alındı. Altın otu ve biberiyenin de içerisinde bulunduğu üç bitkinin hasadına yoğun katılım oldu.

Fethiye’nin Üzümlü Mahallesine 8 bin m² alana Isparta Lavantası, Bulgar Lavantası ve Altın Otu olmak üzere üç bitki dikimi Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafınca yapılmıştı. 2021 yılında gerçekleşen ilk hasattan sonra bu yıl üçüncü hasat gerçekleşti. Lavanta hasadına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu yıl bahçe içerisine yapılan hatıra fotoğrafı köşesi büyük beğeni aldı. Vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Renkli görüntülere sahne olan üçüncü lavanta hasadında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sanatçıları da birbirinden güzel şarkılar okudu.

“Kooperatiflerimizle işbirliği yapıyoruz”
Lavanta bahçesinde açıklamalarda bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “İyi bir katılım var. Fethiye’de yaşayan yurttaşlarımızın ilgisini görmek bizleri mutlu ediyor. Fethiye Belediyesi olarak altınotu ve lavanta ekimini gerçekleştirmiştik. 2019 yılında ise buradaki lavanta bahçesini, iki yıl önce de karşıda bulunan altınotu bahçesini ekstra bir lavanta bahçesi yapmıştık. Bugün de bunun hasadını yapıyoruz. Kooperatiflerle de işbirliği yaparak bölgemizde ki tarımla uğraşan üreticilere destek olmak adına Fethiye Belediyesi olarak öncülük ediyoruz. Daha öncesinde coğrafi işaret aldığımız kaya inciri vardı. 6 bin metre kare arazi üzerinde Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü yaparak da incir dikimi gerçekleştirmiştik. Önümüzde ki süreç içerisinde o da hasatta gelecek. O bölgede ki insanlara katkı sunmuş olacağız. Fethiye Belediyesi olarak 180 dönümlük arazi üzerinde tarıma destek olabilmek adına o bölgelerde birçok ürün dalında ekim ve dikim yapıyoruz. Bu yıl sadece zeytinden 1 tonun üzerinde zeytinyağı elde ettik. Bunları da depremzede vatandaşlarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi insanlara dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

“Bölgede Güzel Bir Üzüm Mamulleri Fabrikası Yapacağız”
Konuşmasını sürdüren Alim Karaca, “Bugün Üzümlüdeyiz. Burada da üzüm mamulleri fabrikası yapmak istiyoruz. Maalesef ülkemizde ki ekonomik şartlardan dolayı 3 defa ihaleye çıkmamıza rağmen ihaleye katılım olmadı. Fabrikayı gerçekleştiremedik. 4. ihalemizin ise dosyasını hazırlıyoruz. Bu bölgede güzel bir üzüm mamulleri fabrikası yapacağız. Pekmez, sirke ve şarap üreteceğiz. Seçim önü bu fabrikayı hayata geçirebilmek için mücadele veriyorum. 3 hafta içerisinde dolar %30 oranında zamlandı. Bir haftadır yağmur gibi zamlar geliyor. Biran önce ülke ekonomisinin rayına girmesini istiyorum. Bu durum hepimizi etkiliyor. Biz burada olduğumuz sürece bölgenin sadece turizm bölgesi olmadığını tarım adına da ciddi bir katma değer yarattığını görüyoruz. Bu duruma katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.