Skip Navigation Links

Haber Detay


Madımak’ta hayatlarını kaybeden vatandaşlar için anma gecesi düzenlendi


Sivas Madımak Katliamı'nın 30'uncu yıldönümünde yaşamını yitirenler Fethiye’de anıldı.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği Fethiye Şubesinin düzenlediği anma gecesine yoğun katılım oldu. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak'ta hayatını kaybeden vatandaşlar için gerçekleştirilen anma gecesinde Cengiz Özkan ve Tolga Sağ sahne aldı. Ayrıca semah gösterisi de yapıldı.

Günlükbaşı Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen anma programında sunucu Aynur Can, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın altyapı, üstyapı, kültürel etkinlik  gibi birçok hizmetin yanı sıra böylesine anlamlı bir geceyi düzenlendiğinden dolayı teşekkür etti. Fethiye Alevi Kültür Derneği Hasan Şimşek ise, “2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak'ta yaşanılan katliamda hayatlarını kaybedenleri anıyoruz. Bu anma programında emeği olan tüm STK’lar yanı sıra başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ediyorum” dedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Pir Sultan Abdal Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Turgut Sevinç ise, “Bu zulme karşı adalet diyoruz. 2 Temmuz 1993 Cuma Günü Madımak olayının üzerinden 30 yıl geçti. Katliamın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen adalet yerini bulmamıştır” diye konuştu.

“Bazı yaralar vardır asla unutulmaz”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği’ne teşekkür ediyorum. Her türlü zorluklara rağmen Fethiye’mize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yılmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Bazı yaralar vardır asla unutulmaz. 30 yıl önce canlarımızı katleden gerici zihniyete karşı, mücadelemiz sürecek. Her zaman hak hukuk adalet diyerek mücadele veriyoruz. Genel Başkanımızın Ankara’dan Sivas’a kadar süren yolculuğunda hak hukuk adalet arayışı vardı.
Hukuk toplumsal barışı sağlayacak ve toplumsal güvenin gelmesini sağlayacak. Hukukun tescil edilmesi gerekiyor. Hukuk siyasi partilere göre işlemez, işlememeli. Siyasi partilerin günlük çıkarlarını işletenleri kabul etmiyoruz. Görevini yapanlara değil bu sözümüz… Sivas’ta da hukuk ve adalet yerini bulmamıştır. Sivas kadim bir şehirdir. Sivas’tan Aşık Veysel’ler, Pir Sultan Abdal’lar çıkmıştır. Gönül bağım olan tüm Sivaslılara selamlarımı gönderiyorum. Asla bu olaylarda Sivas’taki vatandaşlarımızı zan altında bırakmıyoruz. Orada çok güzel dostlarımız var” diye konuştu.